Місто

У Житомирі на початку жовтня планують закінчити ремонт правої смуги по Київській та відновити рух транспорту

21 September 2020, 14:06

На вулиці Київській триває капітальний ремонт дорожнього покриття. 16 вересня підрядна фірма перейшла на наступну ділянку та зрізала шар асфальту на відрізку від вулиці Покровської до вулиці Небесної сотні.

Зранку 21 вересня на Київській стоїть техніка та попереджувальні знаки. В районі ЦУМу робітники замінюють каналізаційні колодязі. За словами заступника міського голови Олександра Шевчука, до кінця тижня на ділянці мають закінчити з підготовчими роботами та укласти перший шар асфальту.

«На минулому тижні фрезерували другу частину від вулиці Покровська до вулиці Небесної сотні по правій стороні. Підрядник обіцяє на цьому тижні закінчити всі підготовчі роботи: замінити кільця та облаштувати шар асфальтобетону. До 27 числа перший шар асфальтобетонну планується закрити. Потім ми робимо паузу на підняття люків, зливових мереж, а саме зливових решіток. Працюють без вихідних, єдине, у них виникають вихідні, коли (вимагають) технологічні процеси, тобто витримка асфальту, застигання бетону біля люків, кільці, бо всі були замінені, облаштовують бетон – їм треба якийсь час. Наскільки мені відомо, в цю неділю та суботу (19-20 вересня, – ред.) вони також працювали та були на об’єкті», – говорить Олександр Шевчук.


Повністю закінчити ремонт дорожнього покриття по правій стороні від Театральної до Небесної сотні планують за два тижні та перейти до капремонту лівої сторони.

«До 4 жовтня плануємо повністю запустити рух і закрити останній шар асфальтобетонну по правій стороні, якщо дозволяють погодні умови, приступимо до лівої сторони. Сьогодні у нас загальний об’єм 11 тис. квадратів протяжністю 810, якщо до 4 жовтня встигне підрядник, буде практично 65% виконання від цього замовлення. У них договір до кінця року, ми все-таки плануємо у цьому році закінчити, якщо дозволяють погодні умови, тому і рухаємося поетапно. Якщо будемо бачити погіршення погодних умов, будемо відкладати на наступний рік, на початок будівельного сезону, на весняний період», – сказав Олександр Шевчук.

Нагадаємо, станом на вечір 16 вересня у Житомирі підрядна організація, яка виконує капітальний ремонт Київської, зрізала асфальт на частині вулиці – від Покровської до Небесної сотні. Хоча роботи на іншому відрізку – від Театральної до Покровської – ще не були завершені.

Зазначимо, що 6 вересня заступник мера Олександр Шевчук розповідав, що друга і третя частини ремонту – це вулиця Київська від Театральної до Небесної Сотні: спочатку буде права сторона закриватись, потім ліва. Протяжність вулиці приблизно 820 м, загальна площа виконання робіт приблизно 11 тис. кв. м. Роботи на другій ділянці по вулиці Київській розпочали вночі 5 вересня. Шевчук інформував, що другу ділянку планують відремонтувати за два тижні та запевняв: якщо підрядник не впишеться в ці строки, то на наступну ділянку просто не перейде.

Зауважмо також, що першу частину ремонту Київської від майдану Соборного до вулиці Театральної розпочали 8 серпня і 4 вересня відкрили майдан Соборний для в’їзду з вулиці Київської. Ремонт виконується в рамках президентської програми «Велике будівництво»: техніка має відповідні наліпки, а робітники – брендовані жилети.

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА проводив тендер на капітальний ремонт вулиці Київської на ділянці від Соборного майдану до вулиці Небесної сотні: 9 червня 2020 року визначили переможця – ТОВ «Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління» з остаточною ціновою пропозицією 21 млн 222 тис. 465 грн 23 коп/, 24 червня з фірмою підписали договір, де зазначено, що ремонтні роботи мають бути завершені до 31 грудня 2020 року. 17 липня підряднику перерахували 5 млн 239 тис. 496 грн як оплату придбання необхідних для ремонту матеріалів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт вул.Київська "Велике будівництво"  
Матеріали по темі