Політика

Депутат Житомирської облради підготував звернення щодо відповідальності «за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму»

21 September 2020, 15:34

Депутат Житомирської обласної ради Ігор Романський (позафракційний) підготував звернення до Верховної ради щодо забезпечення охорони сім’ї, дитинства, материнства та батьківства.

Відповідний проєкт рішення сесії 21 вересня оприлюднений на сайті облради.

Звернення від імені депутатів Житомирської облради містить прохання підтримати проєкти законів № 3916 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства» та № 3917 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму».

«Зростаюча тенденція публічної популяризації аморальних відхилень унеможливлює виховання дітей у конституційному руслі, що спричиняє порушення прав дітей та батьків, у зв’язку з чим запровадження адміністративної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму є важливим кроком для українського суспільства. В Європі, як і в цілому світі загалом, немає єдиної позиції щодо інституту сім’ї. Україна обрала європейський вектор розвитку та послідовно реалізує своє право на збереження інституту сім’ї і національних цінностей своєї країни. Враховуючи вищевикладене та з метою забезпечення формування засад державної сімейної політики – запровадження Національної стратегії охорони сім’ї, дитинства, материнства та батьківства на основі традиційних сімейних цінностей України, на сьогодні є нагальна необхідність внесення змін у чинне законодавство», - йдеться у зверненні до Верховної ради, яке планують розглянути на сесії 8 жовтня 2020 року.

rom-gom0



Законопроєкти №3916 та №3917 зареєстровані у Верховній раді 22 липня 2020 року, їх автори – депутати з фракції партії «Слуга народу» підготовлений депутатами Георгій Мазурашу та Олена Лис (обидва – мажоритарники з Чернівецької області).

Зокрема, пропонується доповнити КУпАП статтею 180-2 «Пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров'я, моральний чи духовний стан та розвиток людини»

1. Пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров'я, моральний чи духовний стан та розвиток людини, -

тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2. Публічна пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров'я, моральний чи духовний стан та розвиток людини, яка виражається в публічній демонстрації способу життя осіб, які мають одностатеві сексуальні стосунки чи ідентифікують себе зі статтю, протилежною біологічній, їх орієнтації та поведінки, - тягне за собою накладення штрафу у розмірі п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

3. Пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров'я, моральний чи духовний стан та розвиток людини, службовою чи посадовою особою, а також сприяння такій пропаганді, - тягне за собою накладення штрафу у розмірі восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, в липні 2018 року Ігор Романський, який на той час був головою фракції Радикальної партії в Житомирській облраді, підготував проєкт рішення сесії зі зверненням до президента, Верховної ради, Кабміну та РНБО щодо захисту інституції сім’ї, де, зокрема, були прохання: заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «гей-парадів», «фестивалів квір-культури» тощо; ухвалити Закон України «Про заборону пропаганди гомосексуалізму». Рішення було прийняте на сесії облради 26 липня 2018 року: за нього проголосували 53 депутати, проти та утримались жодного голосу не було.

Як повідомляв Житомир.info, 22 серпня 2019 року на Михайлівській у Житомирі кілька чоловіків відібрали у 13-річних дівчат «райдужний» прапор і виклали відео у соцмережі. Скандальне відео набуло розголосу й ввечері 23 серпня на Михайлівській провели акцію «Всі Люди Рівні», під час якої виникали сутички.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Романський ЛГБТ звернення  
Матеріали по темі