Місто

Житомирські патрульні та працівники муніципалітету перевіряли дотримання маскового режиму у громадському транспорті

22 September 2020, 14:12

Чи дотримуються маскового режиму та інших карантинних норм водії та пасажири громадського транспорту, 22 вересня перевіряли інспектори управління патрульної поліції у Житомирській області та працівники муніципалітету. В ході профілактичного рейду правоохоронці не виписували штрафів, а роз’яснювали пасажирам та водіям, чому в салоні потрібно носити маски. Заступник міського голови Олександр Шевчук каже: у випадку погіршення епідеміологічної ситуації в місті, влада змушена буде ухвалювати рішення про обмеження або зупинку громадського транспорту, і щоб цього не сталось, у муніципалітеті вкотре наголошують на необхідності дотримання карантинних норм.

«Є невеликі недоліки, є невелика кількість пасажирів без маски. Ми всіх повідомляємо, сьогодні нікого поліція не штрафує. Це виключно профілактичний захід. Оскільки зараз ми знаходимось в жовтій зоні і дуже не хочеться зупиняти транспорт і вводити більш суворий режим. Навіть за умов карантину 60-70 тисяч пасажирів щоденно користуються громадським транспортом. Ця маса пасажирів переміщується з одного кінця міста в інші. Тому тут є велика вірогідність зараження хворобою. Тому ми закликаємо пасажирів все ж дотримуватись карантинних норм», – розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


За словами патрульних, поліція фіксує порушення дотримання карантинних норм в громадському транспорті чи не щодня. За недотримання маскового режиму, а також за перевищення допустимої кількості пасажирів в салоні передбачена адміністративна відповідальність – штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

«Інспектори відділу дорожнього руху працюють не тільки по місту Житомиру і виписують протоколи, а також і по всій області кожного дня. Як на автошляхах, які ми патрулюємо, так і в місті. Вже виписана значна кількість протоколів. Не 10 і не 15. Майже кожного дня поліція виявляє таких правопорушників і виписує протокол. Це серйозно. Можливо, зараз люди трішки розслабилися. Можливо, вони нехтують статистикою, яку нам кожного дня демонструють. І ставляться до цього не так серйозно, як це було спочатку. Тому вкотре хочемо наголосити, що це серйозно, що обмежувальних заходів потрібно дотримуватись, бо це в першу чергу ваше здоров’я та здоров’я ваших близьких», – каже пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

Зазначимо, що з 00:00 год. 21 вересня 2020 року набув чинності новий розподіл щодо рівнів епіднебезпеки поширення коронавірусу. Більша частина Житомирської області потрапила до жовтої зони, одне місто та два райони – до помаранчевої зони.

Нагадаємо, у Єдиному державному реєстрі судових рішення Житомир.info знайшов 8 справ про адмінправопорушення, пов’язані з нехтуванням карантинних правил у транспорті, що були оприлюднені у період з 14 серпня по 14 вересня. Проаналізувавши постанови, можна зробити висновок, що на водіїв житомирських маршруток і тролейбусів патрульні поліцейські складають протоколи за перевищення кількості пасажирів у транспорті, а також за інші порушення карантинних норм, але переважно суди обмежуються усними попередженнями.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 22 вересня 2020 року у Житомирській області коронавірусну хворобу підтвердили у 5121 особи, зокрема упродовж останньої доби, 21 вересня, COVID-19 виявили у 62 жителів. Також був зареєстрований ще один летальний випадок: померла 59-річна житомирянка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маска захисна маска ЗІЗ транспорт маршрутка тролейбус рейд карантин коронавірус  
Матеріали по темі