Фоторепортаж

Без допуску батьків, з регулярними прибираннями та заняттями на вулиці: як працює Житомирський центр творчості під час карантину. Фоторепортаж

22 September 2020, 15:09

Дезінфектори, смітник для використаних масок та рукавичок, оголошення про обмеження входу та чергова у масці на вході, яка вимірює у працівників температуру - так працює Житомирський центр творчості дітей і молоді (майдан Корольова, 10/16) в умовах карантину.

Батьків до приміщення не пускають, але ті, які хочуть записати своїх дітей на гуртки, можуть зробити це у холі. Молодших дітей керівники гуртків зустрічають на вході і там же повертають батькам. Проте бувають і казуси, коли люди самовільно заходять до приміщення, наприклад, у туалет, порушуючи санітарні норми. Працівники обурюються, проте, крім зауважень, нічим зарадити не можуть.

Після кожного заняття у Центрі проводять прибирання, протирають поверхні. У класах є антисептики.

На подвір’ї Центру влаштували майданчик для занять, над яким ще планують зробити накриття. Тут займаються танцювальні і театральні групи.

Заняття у багатьох гуртках проводяться на вулиці. Також надворі вихованці збирають матеріал для образотворчих робіт, малюють, фотографують.

В актовій залі переставили меблі так, щоб там могли займатися групи дітей – для зменшення навантаження на танцювальні кабінети. А у студії образотворчого мистецтва дітей саджають по діагоналі – через одного у шаховому порядку.

Працівники Центру проходять дистанційні курси перепідготовки.

“У порівнянні з минулим роком набір дітей йшов набагато важче. Це пов’язано з тим, що карантин, батьки бояться скупчення дітей. Також якщо раніше ми могли ходити по школах, щоб розповідати про наші колективи, то зараз ми цього робити не можемо: допуск сторонніх осіб у навчальні заклади заборонений. Тож ми як могли виходили з цієї ситуації: домовлялися з викладачами, які поширювали інформацію серед колег, створювали рекламу у соцмережах, знімали фото-відео, які передавали через соцмережі батькам, щоб вони могли ознайомитися з діяльністю гуртків. І ми набрали дітей, тож у нас наповнюваність на тому ж рівні, що і минулого року. Ми не можемо більше, бо ми не гумові. Через це у нас, мабуть, максимальна кількість – 2545 дітей, у групах у середньому по 17, близько 30 назв, 157 груп. На початку року ця цифра зазвичай значно більша. Цього року у нас ніхто не звільнився, всі гуртки працюють. Зараз всі гуртки працюють очно. Але, в залежності від епідеміологічної ситуації, ми готові працювати і дистанційно. Керівники вже мають великий досвід, ми працювали так. Ми люди творчі, гнучкі, миттєво знаходимо виходи. Керівники створювали групи у соцмережах і месенджерах. Наприклад, хореографи приходили у танцювальний клас, знімали на відео рухи, які дітям було потрібно відпрацювати, і діти працювали вдома. Я у Фейсбуці вів сторінку про дистанційне навчання, так само й інші керівники, було створено близько 90 навчальних груп у соцмережах”, – розповів директор Центру Микола Полівода.

Фоторепортаж, відзнятий у Житомирському центрі творчості дітей та молоді у жовтні 2015 року, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр творчості Полівода карантин  
Матеріали по темі