Влада

Заступник начальника ГУНП купив у депутата міської ради за 1,3 млн грн будинок та земельну ділянку в селі біля Житомира

23 September 2020, 12:28

Заступник начальника головного управління Національної поліції в Житомирській області Артем Лисогор купив у депутата Житомирської міської ради Сергія Колесника будинок та земельну ділянку в селі Глибочиця Житомирського району.

Три повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, які сталися 20 серпня 2020 року, Лисогор оприлюднив 28 серпня.

Перше повідомлення було про кредит на суму 910 тис. грн, який заступник начальника ГУНП взяв в ПАТ АБ «Укргазбанк». За житловий будинок в Глибочиці площею 197,9 кв.м. Артем Лисогор заплатив Сергію Колеснику 1 млн 109 тис. грн, за земельну ділянку площею 90,8 кв.м – 193 тис. грн.

Нагадаємо, Артем Лисогор прописаний в Дніпрі й з жовтня 2016 року в Житомирі він орендував будинок загальною площею 100 кв.м, який належить Вигівському Дмитру Георгійовичу. В декларації заступника начальника ГУНП за 2019 рік зазначено, що він отримав 423 тис. 929 грн виплат в обласному управлінні поліції та має 80 тис. грн готівки.

Депутат Житомирської міської ради Сергій Колесник будинком в Глибочиці володів з червня 2010 року, земельною ділянкою в цьому селі площею 908 кв.м – з квітня 2008 року. Вартість обох об’єктів нерухомості в декларації не вказана. Станом на 23 вересня повідомлення про суттєві зміни у майновому стані щодо отриманих від продажу нерухомості 1 млн 302 тис. грн депутат, який є начальником КАТП-0628, не оприлюднив.

У коментарі Житомир.info Сергій Колесник пояснив, що з 1 січня 2020 року набула чинності нова редакція ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» й такі повідомлення мають подавати лише службові особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище та суб’єктів декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків. Депутати міських рад та керівники комунальних підприємств до цих категорій не відносяться.

Законопроєкт про зазначені зміни був поданий президентом Володимиром Зеленським й ухвалений Верховною радою 2 жовтня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, Артем Лисогор став заступником начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області в липні 2016 року, він відповідає за забезпечення громадської безпеки та публічного правопорядку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лисогор ГУНП будинок Колесник декларація  
Матеріали по темі