Економіка

​Аудитори перевірили у Житомирі держлабораторію з безпечності продуктів і виявили порушень майже на пів мільйона

23 September 2020, 13:30

Житомирські аудитори провели ревізію Житомирської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і виявили втрат майже на пів мільйона гривень.

Про це 22 вересня повідомила пресслужба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час ревізії в Житомирській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за період з 01.06.2018 по 30.04.2020 виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 495 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Аудитори встановили, що коштом загального фонду кошторису в лабораторії покрили видатки на оплату праці (виплати надбавок за складність та напруженість у роботі, грошові допомоги на відпустки, премії, перерахування єдиного соціального внеску) на загальну суму майже 400 тис. грн, які мали бути покриті коштами спеціального фонду.

Окрім того, лабораторія надавала платні послуги з досліджень продукції, вартість яких не сплатили замовники у повному обсязі.

Завдяки діям аудиторів виявлені порушення відшкодовано в повному обсязі.

«За порушення бюджетного законодавства ініційовано застосування фінансових санкцій у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами. За допущені порушення фінансової дисципліни складено три протоколи за частиною першою статті 164-2 КУпАП. Про результати ревізії повідомлено правоохоронні органи», - повідомили аудитори.

Нагадаємо, у 2018 аудитори вже проводили ревізію в Житомирській регіональній держлабораторії Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Тоді аудитом було охоплено період з 1 січня 2015 по 1 червня 2018. За результатами ревізії аудитори виявили порушень майже на 400 тис. грн, половина з яких – недоотримані кошти за надані платні послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудит ревізія лабораторія  
Матеріали по темі