Місто

На житомирському автодромі за іспит з водіння тепер треба платити 100 грн за годину, але не всім

23 September 2020, 13:47

У Житомирі на автодромі на вулиці Вільський Шлях учням автошколи, щоб скласти фінальний іспит з водіння, тепер треба платити за вхід і користування автодромом 100 грн за годину. Раніше вхід на територію був безкоштовний.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала Nata Yurychko.

«І знову житомирський "безпрєдєл". Приїхали з колегою здавати екзамен з водіння на автодром по вул. Максютова (зараз вул. Вільський шлях). На в'їзді нас зустрів дядечко, який запросив по 100 грн з людини за в' їзд!!! Типу, взагалі-то це приватна територія і "будьте добри, башляйтє". По-перше, якого біса екзамен приймають на уже платній території? По-друге, стан покриття на цьому автодромі бажає кращого. По-третє, у нас оплачені навчання, бензин, документи і екзамен, а це приблизно середньомісячна зарплата (близько 7000 грн). І дуже хочу, щоб Головний сервісний центр МВС звернув на це увагу. Висновки робіть самі, все для людей, як то кажуть», – йдеться у повідомленні.

У коментарі Житомир.info дівчина розповіла, що така платна послуга з’явилась нещодавно.

«Такого раніше не було. Тут всі автошколи здають екзамен для сервісного центру. Нам сказали, що це приватна територія центральної автошколи, що знаходиться на вулиці Перемоги. Вони повісили цепочку, бутилку і папірець, що в’їзд – 100 грн з людини, а на дереві, де всі сидять і чекають черги, тут теж на папірці написано, що приватна територія і 100 грн година», – розповіла Наталія.

Сплативши 100 грн, видають квитанцію від Житомирської автомобільної школи товариства сприяння обороні України.

Директор автомобільної школи ТСОУ Юрій Гайструк розповів Житомир.info, що така послуга діє нещодавно і лише для учнів інших автошкіл.

«Учні житомирської автомобільної школи здають іспит безкоштовно. Якщо учні з іншої автошколи, то вони повинні платити, тому що виходить із строю асфальт, дороги, їх потрібно приводити в порядок. Чому ми повинні платити за тих людей, які у нас не навчались. Це нововведення. Раніше приймали іспити на дорогах міста. Зараз ввели нові вимоги і приймають на автодромі. По закону, кожна автошкола повинна мати свій автодром і здавати на своєму автодромі. Ця територія приватна і належить нашій автошколі. Є всі документи», – зазначив Юрій Гайструк.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області учасників АТО запрошували безкоштовно навчатися в автошколі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автошкола автодром іспит гроші  
Матеріали по темі