Політика

ОПОРА звернула увагу на мера Житомира, який під час відпустки «світиться» на заходах та на сайті міської ради

23 September 2020, 15:26

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин офіційно перебуває у відпустці, але відвідує заходи, організовані міською радою, та фігурує в публікаціях на сайті мерії.

Про це 22 вересня повідомила Громадянська мережа ОПОРА.

«Сергій Сухомлин є потенційним кандидатом на посаду міського голови від партії «Пропозиція». 15 вересня під час візиту лідера партії Бориса Філатова до Житомира Сергій Сухомлин прокоментував ОПОРІ, що офіційно перебуває у відпустці. У пресслужбі уточнили, що відпустка з 9 по 28 вересня. Однак, вже наступного дня міський голова поїхав інспектувати будівництво двох дитячих будинків сімейного типу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на провулку Евеліни Ганської, 33-33А. Інформацію про це потенційний кандидат розмістив на своїй сторінці у Facebook. Новина з коментарем мера з'явилася і на офіційному сайті міської ради. Тоді у пресслужбі Сухомлина ОПОРІ повідомили, що міський голова відвідав будівництво за власним бажання», - йдеться в публікації.


Сергій Сухомлин 18 вересня був присутній на відкритті нової спортивної зали в ЗОШ №10. У тексті новини на сайті мерії про присутність Сухомлина не зазначають, хоча на фото він є.

«Разом з мером до школи прийшли і чинні депутати міської ради та потенційні кандидати від партії «Пропозиція»: Юрій Мойсеєв, Тетяна Онопрієнко,Олександр Черняхович, Олександр Ракович, Василь Шевченко та депутатка і потенційна кандидатка від партії «Опозиційна платформа - за життя» Наталія Леонченко. Була присутня на заході і депутатка обласної ради від партії «Об'єднання “Самопоміч”» Олена Галагуза», - пише ОПОРА.

19 вересня день своєї відпустки міський голова присвятив спорту – відвідав чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон», який вперше проходив у Житомирі. Фотозвіт із заходу опублікували на сайті міської ради. На фото видно, що Сергій Сухомлин – на сцені разом з організаторами відкрив чемпіонат, а потім вручав медалі командам.

21 вересня міський голова і потенційний кандидат спільно з нардепом від партії «Слуга народу» Ігорем Герасименком передали пологовому відділенню лікарні №1 новий апарат ШВЛ, придбаний за бюджетні кошти. На сайті міської ради у тексті новини коментарі мера відсутні, але фото за його участю опублікували.

21 вересня, як і кожного понеділка, Сергій Сухомлин на своїй сторінці у Facebook провів онлайн прийом громадян та відповів на запитання. Трансляція велась з кабінету мера.

«На сайті міської ради інформації не даємо, зокрема після ваших зауважень. Якщо б я не взяв відпустку, то казали б, що під час роботи займаюсь передвиборною агітацією. А ті заходи, які я зараз відвідую — це про проекти, які втілювали й раніше. Це обов’язок міського голови навіть в свій вільний час займатись проблемами міста. В подальшому просимо вас надавати офіційні запити», - зазначив Сергій Сухомлин у коментарі ОПОРІ.

Зазначимо, що вранці 23 вересня Житомирська міська виборча комісія отримала документи кандидата в мери від партії «Пропозиція» Сергія Сухомлина.

Нагадаємо, МВК вже отримала документи про реєстрацію кандидатів в депутати Житомирської міської ради та в мери від партії «За майбутнє» (кандидат в мери Андрій Дяченко), від ВО «Батьківщина» (кандидат в мери Олена Розенблат), від партії «Європейська Солідарність» (кандидат в мери Людмила Зубко), від партії «Пропозиція» (кандидат в мери Сергій Сухомлин), від «Опозиційної платформи з За життя» (кандидат Наталія Леонченко).

Як повідомляв Житомир.info, Центральна виборча комісія на 25 жовтня 2020 року призначила перші вибори в 66 територіальних громадах Житомирської області, в тому числі – мера Житомира. 10 серпня у Житомирській області ЦВК утворила 17 виборчих комісій: обласну, районні та міські. В Житомирській міській ОТГ на місцевих виборах 2020 року буде 6 виборчих округів замість 42, а розмір грошової застави для кандидатів в мери Житомира становить 44,6 тис. грн й стільки ж треба заплатити за реєстрацію партійного списку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ОПОРА Сухомлин  
Матеріали по темі