Політика

Житомирська міська ТВК отримала документи ще п’яти кандидатів в мери

24 September 2020, 12:04

Житомирська міська територіальна виборча комісія станом на 11:00 24 вересня прийняла документи ще від п’яти партії, які висувають кандидатів у депутати міської ради, та від п’ятьох претендентів на посаду мера Житомира.

Про це Житомир.info повідомили в Житомирській МВК.

Списки кандидатів в депутати подала партія «Слуга народу», її кандидат в мери – Віктор Євдокимов.

В березні 2016 року за результатами виборів ректором ЖДТУ став доктор економічних наук, професор Віктор Євдокимов, який на той час був кліриком Свято-Анастасіївського монастиря м. Житомира (Московський патріархат). В січні 2017 році сайт Житомирської єпархії УПЦ МП повідомляв про нагороду хору Свято-Миколаївського собору м. Бердичева, яку вручав «ректор Житомирського державного технологічного університету, клірик Свято-Анастасіївського монастиря м. Житомира протоієрей Віктор Євдокимов». В лютому 2020 року ректор державного університету «Житомирська політехніка» Євдокимов очолив обласну організацію партії «Наш край», а вже в серпні облорганізація партії «Слуга народу» повідомила, що Віктор Євдокимов – їх кандидат в мери Житомира.

Список кандидатів подала «Партія розвитку громад», в мери від цієї політсили йде Матвій Хренов.

Матвій Хренов з листопада 2015 року був заступником мера Житомира Сергія Сухомлина, відповідав за гуманітарний напрямок. В лютому 2018 року він написав заяву на звільнення з посади заступника мера «за угодою сторін» і під час сесії міської ради 1 березня цього ж року депутати за це звільнення проголосували. З липня 2018 року й до звільнення Уляни Супрун Матвій Хренов був її радником на громадських засадах. Чому вирішив балотуватися в мери Хренов пояснював в інтерв’ю.

Документи своїх кандидатів в депутати міської ради подала партія «Сила і Честь», їх кандидат на посаду мера – депутат Житомирської міської ради Іван Мартинчук.

Іван Мартинчук – проректор з науково-педагогічної роботи, соціального та гуманітарного розвитку Поліського національного університету (стара назва закладу – Житомирський національний агроекологічний університет). На місцевих виборах 2015 року був обраний до Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина», в квітні 2019 року рішенням політбюро обласної організації ВО «Батьківщина» разом з кількома іншими депутатами був виключений з партії, зараз позафракційний.

Житомирська МВК також отримала документи кандидатів від партії «Голос», в мери від цієї політсили збирається балотуватися ще один депутат міської ради – Віталій Кирилюк.

Юрист Віталій Кирилюк на місцевих виборах 2015 року балотував до Житомирської міської ради від Об’єднання «Самопоміч», але депутатом став лише в грудні 2018 року. Кирилюк є головою ГО «Творча майстерня художників та архітекторів», яка швидко «поліпшила» орендоване приміщення колишньої котельні на вул.Київська, 10 й на сесії міської ради 18 грудня 2018 року депутати з другої спроби дали дозвіл на викуп цього приміщення.

Також виборча комісія отримала документи кандидатів в депутати від партії «Наш край» та документи кандидата в мери від Радикальної партії Олега Ляшка Євгенія Демчика.

Євгеній Демчик був призначений заступником мера Житомира у вересні 2014 року, коли в.о. мера була Любов Цимбалюк. 30 листопада 2015 року новообрана міська рада проголосувала за призначення нових заступників мера, а Демчика звільнили. Мер Сергій Сухомлин призначив Євгенія Демчика начальником ТТУ з 10 вересня 2018 року і після двох доган звільнив його з цієї посади з 23 серпня 2019 року. 17 вересня 2019 року Житомирський районний суд отримав позов Євгенія Демчика про визнання протиправним та скасування розпоряджень міського голови, поновлення на роботі і стягнення середнього заробітку. 2 червня 2020 року суд відмовив у задоволенні позовної заявив.

Нагадаємо, Житомирська міська територіальна виборча комісія вже отримала документи про реєстрацію кандидатів в депутати Житомирської міської ради та в мери від партії «За майбутнє» (кандидат в мери Андрій Дяченко), від ВО «Батьківщина» (кандидат в мери Олена Розенблат), від партії «Європейська Солідарність» (кандидат в мери Людмила Зубко), від партії «Пропозиція» (кандидат в мери Сергій Сухомлин), від ОПЗЖ (кандидат в мери Наталія Леонченко).

Як повідомляв Житомир.info, Центральна виборча комісія на 25 жовтня 2020 року призначила перші вибори в 66 територіальних громадах Житомирської області, в тому числі – мера Житомира. 10 серпня у Житомирській області ЦВК утворила 17 виборчих комісій: обласну, районні та міські. В Житомирській міській ОТГ на місцевих виборах 2020 року буде 6 виборчих округів замість 42, а розмір грошової застави для кандидатів в мери Житомира становить 44,6 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори МВК кандидат партія Євдокимов Хренов Мартинчук Кирилюк Демчик  
Матеріали по темі