Політика

Водії мають бути відповідальними, а Житомир - безпечним, - Віктор Євдокимов

25 September 2020, 10:34

Тільки в цьому році в період з 1 січня по 31 серпня на Житомирщині сталося 605 дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали люди. Трохи більше, ніж за пів року на дорогах загинуло 106 жителів області, ще 740 були травмовані в ДТП.

Щодня місцеві ЗМІ повідомляють про ДТП, які призвели до сумних наслідків. Ніхто не застрахований від аварії — ні бідний, ні багатий, ні високопосадовець, ні діти, ні пенсіонери. На дорозі усі рівні. І ДТП, яка сталася днями в Житомирі поблизу майдану Соборного, вкотре нагадала про те, як просто можна обірвати чиєсь життя чи скалічити назавжди та позбавити майбутнього когось, або ж себе.


«Житомир має бути безпечним. Необхідно встановити вуличні паркани, які хоч якось вповільнять швидкість автівки, якщо її занесе на тротуар. Необхідно оновити дорожнє покриття, адже водіям складно „ловити“ кожну яму і це безпосередньо приводить до аварійних ситуацій і вкрай необхідно встановити світлофори, пішохідні переходи та необхідні дорожні знаки там, де їх зараз немає, адже вже не один водій мені жалівся, що у деяких районах у нашому місті можна їхати хіба що інтуїтивно», — прокоментував жахливу подію на своїй сторінці у Фейсбук претендента на посаду голови Житомирської ОТГ Віктор Євдокимов.

Світлофори, які не завжди видно за деревами, неосвітлені в темну пору нерегульовані пішохідні переходи, автівки, припарковані на хідниках і не тільки, майже повна відсутність будь-яких захисних елементів тротуарів — перелік можна продовжувати довго. І в кожному районі міста він буде актуальним. Варто лише пригадати «смертельний перехід» на проспекті Миру, де щороку гинуть люди, перебігаючи дорогу. Чи хтось в міських чиновників подумав про те, як зупинити пішоходів чи хоча б змусити водіїв знижувати швидкість? Ні, адже там є підземний перехід, яким житомиряни вперто нехтують. То ж нехай?

«Тільки за 2019 рік на дорогах України загинуло 3454 людей. Це більше, ніж в Китаї померло від початку епідемії коронавірусу. Декілька десятків українців гинуть у ДТП щотижня. 40% ДТП трапляються через перевищення швидкості», — повідомив міністр Інфраструктури України Владислав Криклій.

Президент Володимир Зеленський назвав це справжньою війною на дорогах, яку треба негайно зупинити.

Пресслужба Віктора Євдокимова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Євдокимов вибори ДТП  
Матеріали по темі