Фоторепортаж

Одні у дощовиках, інші – у футболках і шортах: як у Житомирі розминалися і бігли учасники Космомарафону. Фоторепортаж

27 September 2020, 11:30

Незважаючи на несприятливі погодні умови – дощ і вітер,– вранці 27 вересня у Житомирі стартував V-й «Нова пошта - космічний напівмарафон».

Дехто прийшов на змагання у дощовиках з капюшонами, інші – у спортивних футболках і шортах. Дощу не злякалася навіть дітвора й долучилася до напівмарафону.

Житомирська міська рада повідомляє, що цьогоріч у зв’язку з пандемією Covid-19 напівмарафон проходить в онлайн-форматі JustRun.

«З метою дотримання усіх карантинних норм та рекомендацій в умовах пандемії Covid-19 традиційний для житомирської громади захід цьогоріч проходить у новому онлайн-форматі JustRun. Попри те, що обставини не дозволили провести масовий спортивних захід у звичному форматі, для участі у напівмарафоні зареєструвалося понад 800 спортивних ентузіастів. Локацію для старту та фінішу організовано на майдані імені С.П. Корольова. Також з пункти підтримки учасників облаштовано у Полтаві та Києві. Щоб не створювати скупчення людей, учасники стартуватимуть (до 11:00 год.) та фінішуватимуть (до 14:00 год.) самостійно. Визначення переможців здійснюватиметься за допомогою GPS-трекера та додатку STRAVA», – розповідають у міськраді.

Начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук зазначила, що до участі у напівмарафоні, який проходить в онлайн-форматі, зареєструвалися навіть бігуни з-за кордону.

«Особливий онлайн-формат дозволив об’єднати спортсменів з різних міст України та світу, адже таким чином у напівмарафоні можна брати участь дистанційно, біжучи у будь-якому місті та будь-яким маршрутом. У забігах на дистанціях у 21 км, 10 км та 5 км змагатимуться спортсмени з Житомира, Києва, Полтави, Миколаєва, а також з Дніпра, Херсону, Запоріжжя, Луцька і Рівного, Одеси, Чернігова, Вінниці, Львова та Кривого Рогу та багатьох інших міст України. Зареєстровані й учасники із-за кордону. Для кожного, хто приєднався до заходу, підготовлено спеціальні медалі та подарунки, що нагадуватимуть про участь у «V Нова пошта - космічному напівмарафоні»», – зазначила Ірина Ковальчук

У міськраді зауважують: до масштабного спортивного заходу можуть долучитися і діти віком до 12 років. Аби стати учасником дитячого онлайн мінінапівмарафону, малеча має пробігти дистанцію 210 метрів та зробити круте фото з цієї пробіжки (старт, процес чи фініш – головне, щоб це було по-біговому). Фото необхідно опублікувати на сторінці у Фейсбуці чи Інстаграмі з хештегом #cosmichalfmarathon та відміткою сторінки: https://www.facebook.com/newrun.ua.

Про результати напівмарафону міська рада обіцяє повідомити згодом на своєму сайті.

Сюжет про V Космічний напівмарафон у Житомирі – тут

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році житомирський Космічний напівмарафон зібрав рекордну кількість учасників – 4,5 тисячі – і тривав два дні. 7 вересня на майдані Соборному були дитячі забіги, про це на нашому сайті є фоторепортаж та сюжет. Новинкою стало скасування вікових обмежень: дистанцію 100 метрів долали діти віком від 0 до 6 років, наймолодші «бігли» у візочках, або на руках у батьків. 8 вересня після нетривалої розминки о 9:00 стартували учасники найдовшої дистанції – напівмарафон 21 км. Переможець поділився своїми враженнями після фінішу. Нова пошта Космічний напівмарафон-2019 завершився «кольоровим забігом».

На сайтіNewRun були результати всіх забігів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Космомарафон Космічний напівмарафон біг бігун змагання  
Матеріали по темі