Фоторепортаж

Житомирський військкомат почав підготовку до осіннього призову: черги юнаків, мотивуючі плакати та радянські меблі. Фоторепортаж

29 September 2020, 16:04

Вранці 29 вересня біля приміщення Житомирського об’єднаного міського військового комісаріату на вулиці Тараса Бульби-Боровця стоїть кілька десятків юнаків.

За словами житомирського військового комісара, підполковника Олександра Вариводи, вже почалася активна підготовка до осіннього призову.

«У військкоматі зараз йдуть підготовчі заходи щодо призову на строкову військову службу. З 1 жовтня розпочинається осінній призов. Призову підлягають юнаки, яким на час відправки у війська виповнилося 18 років (юнаки 18 та 19 років призиваються за їх письмовою заявою - ред.) та які не досягли 27-річного віку. В середньому військовий комісаріат щоденно здійснює медичний огляд близько 50 юнаків призовного віку», - сказав Олександр Варивода.

Всього Житомирський об’єднаний міський військкомат в жовтні-грудні 2020 року має призвати 128 осіб, з них 48 – з Житомирського району та 80 – з обласного центру.

«Особливістю відправки осінь-2020 є те, що за бажанням близько 30 юнаків будуть проходити службу в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді на території Житомира, весною цього року на строкову службу в 95-у бригаду не відправляли. Також до 10 осіб будуть проходити службу на території міста Житомира в військовій частині Національної гвардії України», - зазначив військовий комісар.

Проведенню призову допомагають місцеві органи влади та підприємства, а щодо самого приміщення Житомирського ОМВК, то будівля зведена в 1988 році й з того часу капітального ремонту там не було.

«Всебічну допомогу надають органи місцевого самоврядування, керівники місцевих підприємств та приватні підприємці Житомира. Особливо хочеться подякувати за сприяння голові Житомирської районної державної адміністрації Оханському Юрію Миколайовичу, голові Тетерівської ОТГ Ільницькій Валентині Францівні, директору фірми «Віндзор», керівництву Житомирського картонного комбінату. Загалом на ремонт міського військкомату треба 1,5 мільйони гривень, поки що ми отримали лише 80 тис. грн. Й за часи незалежної України капітального ремонту тут не було», - наголосив Олександр Варивода.

Нагадаємо, в жовтні-грудні 2020 року з Житомирської області на строкову військову службу мають призвати 535 осіб: 322 – до ЗСУ, 20 – до Держспецтрансслужби, 175 – до Національної гвардії, 18 – до Держприкордонслужби.

Як повідомляв Житомир.info, з Житомирської області у 2020 році підлягав весняному призову на строкову військову службу 671 юнак, з яких 387 – у Збройні сили України, 214 – в Нацгвардію, 45 – в Держприкордонслужбу, 25 – в Держспецтрансслужбу. Під час весняного призову 2020 року, який через карантинні обмеження завершився 31 липня, Житомирський об’єднаний міський військовий комісаріат відправив на строкову службу 98 юнаків: ЗСУ – 67 осіб, Національна гвардія – 18, Державна прикордонна служба – 5, Державна спеціальна служба транспорту – 8.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: призов військкомат Варивода  
Матеріали по темі