Здоров'я

Житомирський ОЛЦ заявляє, що інформація про 4 дні чекання результатів ПЛР-тестів «має провокативний характер»

30 September 2020, 10:34

Державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр» Міністерства охорони здоров’я спростовує інформацію про чотириденне чекання результатів ПЛР-тестів.

Відповідна інформація оприлюднена вранці 30 вересня на сайті ОЛЦ.

«29 вересня 2020 р. об 18.21 на сайті «Житомир.Info» з’явилась стаття під назвою «Скільки хворих на COVID-19 перебуває у Житомирських лікарнях та як родичі спілкуються з пацієнтами» в якій повідомляється, що «як зазначив медичний директор, на результати аналізів від лабораторного центру сьогодні потрібно чекати в середньому 4 дні…». ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» спростовує цю інформацію і повідомляє жителів області (а особливо пацієнтів Житомирської міської лікарні № 1), що результати лабораторних досліджень на COVID-19 з’являються в електронній базі, доступ до якої мають усі медичні заклади області на наступний день. Тільки в окремі дні, в разі великої завантаженості центру, можлива затримка на один день. А тому інформація, яку поширив через ЗМІ медичний директор ЦМЛ № 1 м. Житомира Волков А.О. є недостовірною і такою, що має провокативний характер», - йдеться у повідомленні.

Скріншот з сайту ОЛЦ

Нагадаємо, в сюжеті про кількість хворих на COVID-19, які перебувають в житомирських лікарнях, та комунікацію з родичами пацієнтів йшлося про те, що «результати аналізів від лабораторного центру сьогодні потрібно чекати в середньому 4 дні. Раніше це займало менше часу, ймовірно це пов’язано із завантаженістю центру».

Зазначимо, що Житомирський обласний лабораторний центр з 14 вересня тимчасово зупиняв надання платних послуг з визначення коронавірусу методом ПЛР для забезпечення безперебійної роботи лабораторії в умовах зростання захворюваності на COVID-19 та своєчасного обстеження хворих. З 29 вересня ОЛЦ відновив надання платних послуг, підвищивши вартість ПЛР-тестування до 1018,09 грн.

Як повідомляв Житомир.info, Зіновій Парамонов з 7 вересня 2020 року знову керує державною установою «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» й судиться з Міністерством охорони здоров’я щодо ситуації зі своїм відстороненням від виконання обов’язків керівника Житомирського ОЛЦ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОЛЦ тест ПЛР лабораторний центр  
Матеріали по темі