Місто

Після інциденту зі скутеристом у мерії вирішують, як обмежити рух на мосту у житомирському парку

30 September 2020, 18:21

У Житомирі на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху, яка відбудеться цього тижня, вирішуватимуть, як додатково обмежити рух на пішохідному мосту у парку Гагаріна. Усе через те, що на ньому часто проїжджають на скутерах та мотоциклах, навіть був випадок осінню 2019 року, коли на міст заїхав автомобіль. А 29 вересня камери відеоспостереження зафіксували скутериста, який заїхав на міст і вдарив чоловіка через зауваження.

«По-перше, міст у нашому парку пішохідний. По-друге, у нас є знаки на початку третього Бульвару від вулиці Фещенка-Чопівського, що пішохідна зона починається і другий дублюючий знак у нас біля арки, що рух заборонено, пішохідна зона. Пішохідна зона забороняє рух будь-якого транспорту, крім людей, які тут проживають. Але мешканці, які живуть на тій стороні мосту, то в них є дорога через село Зарічани, або з іншої сторони. Завтра у нас збирається комісія з безпеки дорожнього руху, де є представники поліції в складі цієї комісії і одним з перших питань ми розглянемо можливість встановлення додаткових знаків на опорі при вході на пішохідний міст. Також будемо думати, яким чином ми будемо обмежувати рух, але в першу чергу, це сумлінність наших громадян, які їздять на мототранпорті чи на авто. Будемо ще окремо просити поліцію звертати на це увагу, тому що тут стоять камери. Є ці камери у відкритому доступі в онлайн режимі і черговий поліції, який заступає на чергування, теж їх бачить, тому поліцію просимо більш активно реагувати на такі випадки», - каже заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Для того, щоб заборонити проїзд транспортних засобів через міст, зокрема і для тих, хто проживає на іншому березі Тетерева, на комісії пропонуватимуть встановити додатковий дорожній знак 4.14. Коли з'явиться знак на мосту, патрульні зможуть штрафувати порушників.

«Крім велосипедистів та пішоходів буде заборонено рух для всіх учасників дорожнього руху, навіть для тих, хто проживає. За невиконання дорожнього знаку на порушників буде виноситись постанова згідно ч. 1 ст 122, а саме за невиконання вимог дорожнього знаку штраф 255 гривень», - говорить інспектор відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Житомирській області Олександр Нікітін.

Нагадаємо, 29 вересня 2020 року КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради опублікувало у Facebook відео, як на пішохідний міст в парку Гагаріна заїхав скутерист і вдарив чоловіка, який зробив йому зауваження. Трапилося все у присутності дитини.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганських дій у житомирському парку ім. Гагаріна, де на підвісний пішохідний міст заїхав скутерист і вдарив перехожого, який зробив йому зауваження.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2019 року КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради зафіксував, як автомобіль заднім ходом в’їжджає на підвісний пішохідний міст, за ним їде мотоцикл. 1 листопада стало відомо, що особу водія автомобіля встановили і його оштрафують на 255 грн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст скутерист парк знак  
Матеріали по темі