Політика

​Команда Партії розвитку громад викликала на публічні дебати команду діючого мера

2 October 2020, 15:14

Команда ПАРТІЇ РОЗВИТКУ ГРОМАД викликала на публічні дебати щодо ефективного управління комунальним майном членів команди діючого мера Сергія Сухомлина.

У зверненні, опублікованому на сторінці партії у соціальній мережі Facebook, зокрема йдеться про те, що, попри дефіцит бюджету, чинна влада відмовляється від продажу комунального майна через відкриті аукціони, а повертається до старих схем.

«У бюджеті Житомирської міської об’єднаної територіальної громади зараз велика дірка – мінус 90 мільйонів гривень. Тому потрібно максимально ефективно розпоряджатись ресурсом. Але замість того, аби продавати комунальне майно через відкриті аукціони, нинішня влада обирає інший шлях – приміщення приватизуються «своїми» шляхом «невід'ємних поліпшень». І дуже часто щасливими власниками стають депутати міської ради та екс-члени виконкому. До прикладу, ще рік тому приміщення, де зараз розташований центральний офіс партії міського голови Сергія Сухомлина, було в комунальній власності, але зараз воно належить діючому депутату Олександру Раковичу, який теж балотується від «Пропозиції». Схема не нова, як і практика здачі в оренду комунального майна за одну гривню нардепам-регіоналам. Але таку практику слід припиняти. Наша позиція – ефективність управління комунальним майном вимірюється обсягом коштів, які надходять до бюджету», – йдеться у зверненні.

Крім питань ефективності управління комунальним майном та землею громади, на дебатах також планують поговорити про проведення тендерів, будівництва та реконструкцій великих об’єктів.

Пресслужба ПАРТІЇ РОЗВИТКУ ГРОМАД

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Партія розвитку громад Хренов вибори  
Матеріали по темі