Здоров'я

​Перша партія вакцини від грипу пройшла лабораторний контроль в Україні і вже надійшла в продаж, - ЦГЗ

2 October 2020, 15:47

Вакцини від грипу вже є в аптеках України.

Про це 2 жовтня повідомив Центр громадського здоров’я України.

«Перша партія (30 360 доз) тривалентної вакцини «Джісі Флю» (Південна Корея) пройшла лабораторний контроль і відсьогодні доступна у продажу. Також до України вже завезено 45 000 доз тривалентної вакцини «Інфлувак» (Нідерланди). Після лабораторного контролю вона надійде у продаж. Чотирьох валентна вакцина «Ваксігрип Тетра» (Франція) буде в продажу орієнтовно через два тижні», - йдеться у повідомленні.

Центр громадського здоров’я зазначає, що тривалентна вакцина призначена для вироблення імунітету від трьох штамів грипу, які циркулюватимуть у Північній півкулі цього епідсезону, чотирьохвалентна — від чотирьох.

Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті.

Минулого епідсезону від ускладнень грипу в Україні померла 71 людина, на грип та ГРВІ перехворіли 4,9 млн людей (12,9% населення), 63% з яких — діти віком до 17 років.

«Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація. Минулого епідсезону в Україну було поставлено 500 000 доз вакцин від грипу, однак вакцинувалися лише 238 079 людей (0,6% населення), частка дітей серед щеплених становила 10,5%», - зазначають в ЦГЗ.

Минулорічний відеосюжет Житомир.info про вакцину від грипу: де її можна було придбати у Житомирі та скільки вона коштувала восени 2019 року, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина грип вакцинація  
Матеріали по темі