Місто

В Житомирській міській раді вітали усиновлювачів та опікунів і вручали подарунки за перемогу в конкурсі

3 October 2020, 12:59

У Житомирській міській об’єднаній громаді 30 вересня традиційно вітали батьків і дітей, які знайшли своє щастя у люблячих і турботливих родинах.

Про це повідомила пресслужба міської ради.

«До сесійної зали міської ради були запрошені батьки та діти, які волею долі стали однією родиною. У цьому році до Дня усиновлення Службою (управлінням) у справах дітей Житомирської міської ради було проведено конкурс відеоробіт«Коли сміється дитина – посміхається небо». У конкурсі взяли участь 14 сімей усиновлювачів, опікунів, прийомних сімей та родин дитячих будинків сімейного типу. Переможців визначено у номінаціях: «Талановита родина», «Щаслива родина», «Спортивна родина». Бурхливими оплесками, відзнаками, квітами та подарунками привітали переможців та учасників конкурсу», - йдеться у повідомленні.

Згодом було оприлюднене розпорядження міського голови, в додатку до якого є імена нагороджених – переможців конкурсу.



«Сьогодні в нашому місті зростають 159 усиновлених дітей. Зберігаючи таємницю усиновлення, ми не можемо назвати прізвища цих людей, але з впевненістю можемо сказати, що завдяки їх любові, гуманності і милосердю діти знайшли маму та тата, щасливу родину, сімейний затишок. Усиновлення – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками як з боку дорослих, так і з боку дитини. Гарантовані державою права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають забезпечити їм гідне життя, але тільки в тому разі, коли ми – громадяни, небайдужі до дитячих доль допоможемо відкрити нові обрії для малечі, яка має право на щасливе майбутнє», - зазначила очільниця служби (управління) у справах дітей Житомирської міської ради Ольга Бібла.

Довідка міської ради: на обліку в службі (управлінні) у справах дітей Житомирської міської ради перебуває 355 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 273 дітей перебуває під опікою (піклуванням), 53 дитини – у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях. На місцевому обліку з усиновлення перебуває 72 дитини, з них у віці від народження до 5 років - 8 дітей; від 6 років до 10 – 13 дітей; від 11 років до 17 років - 52 дитини, з них мають інвалідність 10 дітей. За 9 місяців 2020 року 7 дітей усиновлено громадянами України, які перебувають на обліку з усиновлення в м.Житомирі. З державних дитячих закладів, розташованих у м.Житомирі усиновлено 15 дітей. За рішенням суду усиновлено 12 дітей одним із подружжя (внутрісімейне усиновлення). 9 сімейних пар м.Житомира усиновили 10 дітей.

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році свято «Коли сміється дитина – посміхається небо», присвячене Дню усиновлення, міська влада проводила в дитячому оздоровчому таборі «Орлятко», який знаходиться в селі Левків Житомирського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада усиновлення опікун діти сирота Бібла  
Матеріали по темі