Політика

Хто балотується в Житомирську міську раду. Частина 1

5 October 2020, 14:16

На сайті Центральної виборчої комісії станом на 13:00 5 жовтня оприлюднені списки трьох партій, які висунули кандидатів у депутати Житомирської міської ради.

Зазначимо, що до Житомирської міської ради будуть обирати як і в 2015 році 42 депутати, але цього разу в кожного кандидата не буде «власного» округу, вибори в Житомирі проходитимуть в шести укрупнених округах.

Отже, ВО «Батьківщина» веде на вибори 42 кандидати, очолює список кандидат в мери від цієї політсили Олена Розенблат. Серед кандидатів є нинішні депутати Житомирської міської ради: Олександр Величко (був обраний від ВО «Батьківщина», зараз позафракційний), Сергій Пидюра (член фракції ВО «Батьківщина»), Роман Гуртовенко (член фракції ВО «Батьківщина»), Геннадій Забродський (член фракції ВО «Батьківщина»). Валерій Шевчук (був обраний від Об'єднання «самопоміч», зараз член фракції ВО «Батьківщина»). У списку є підприємці, лікарі та викладачі. Також від «Батьківщини» балотується відома житомирська волонтерка Юлія Толмачова, яка на місцевих виборах 2015 року була кандидатом до міськради від Блоку Петра Порошенка.

Список партії «Наш край» очолює Валерій Нонік, проректор з науково-педагогічної роботи, юридичних та соціальних питань Державного університету «Житомирська політехніка». Всього у списку 42 кандидати, серед яких немає нинішніх депутатів міської ради, але є колишній заступник мера Житомира Олександр Фещенко, завідуюча інфекційним відділенням житомирської «Лікарні №1» Оксана Волкова, перший проректор ДУ «Житомирська політехніка» Оксана Олійник. Також у списку є підприємці, представники місцевих перевізників та працівники заправок.

Від Радикальної партії Олега Ляшка до міської ради є 35 претендентів на депутатські мандати, очолює список кандидат в мери Євгеній Демчик. Серед кандидатів немає жодного з тих, хто в 2015 році став депутатом міської ради від РПЛ. Натомість у списку є місцеві підприємці, працівники комунальних закладів, пенсіонери та сім безробітних, в тому числі – перший кандидат Демчик.

Нагадаємо, 29 вересня комісія скасувала реєстрацію кандидата в депутати міської ради від партії «Слуга народу» Олега Бабкіна, який мав балотуватися по округу №2. 1 жовтня МВК комісія скасувала реєстрацію кандидата в депутати Житомирської міської ради від партії «Наш край» Миколи Грибана, який мав балотуватися по округу №3. Відповідно до календарного плану, до 6 жовтня комісія може приймати рішення про скасування реєстрації кандидата в депутати або на посаду міського голови. Звернення до територіальної виборчої комісії про скасування реєстрації можна подати до 5 жовтня, звертається кандидат або партія, яка його висунула.

Про 13 кандидатів, які змагатимуться за посаду мера Житомира на виборах 2020 року, читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, на вибори, які відбудуться 25 жовтня 2020 року, Житомирська МВК зареєструвала списки кандидатів в депутати від 16 партій і 2 жовтня провела жеребкування – партії отримали порядкові номери у виборчому бюлетені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори партія кандидат міськрада  
Матеріали по темі