Події

​У Житомирській області поліція приїхала на виклик про хуліганство і розбите вікно, а виявила вазони з коноплею

6 October 2020, 09:35

У селі Дубище Чуднівського району нічні посиденьки молодих людей закінчилися скандалом та розбитим вікном. На місце виклику про хуліганство прибули поліцейські, які виявили в будинку вазони з кущиками коноплі.

Про це 6 жовтня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Уночі 5 жовтня, опрацьовуючи виклик, інспектори сектору реагування Чуднівського відділу поліції виявили в будинку жителя району обладнану «ферму» для вирощування нарковмісних рослин. Нині розпочато відповідну перевірку», - йдеться у повідомленні.

Після півночі до поліції надійшло повідомлення про хуліганські дії в одному з приватних обійсть у с. Дубищі. На місці події поліцейські з’ясували, що у домоволодінні 34-річного чоловіка за столом зібрались друзі. Утім, в якийсь момент посиденьки перетворились у скандал, результатом чого стало розбите вікно у будинку та виклик поліції.

Оглядаючи місце події, поліцейські виявили в оселі дбайливо оброблені та розміщені під спеціальними лампами рослини у горщиках. Судячи із зовнішнього вигляду, господар таким чином вирощував нарковмісні коноплі.

Відтак на місце події прибула слідчо-оперативна група поліції, яка й задокументувала обставини. Поліцейські вилучили виявлені рослини.

«Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України. Нагадаємо, що законодавством незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, 9 вересня за допомогою квадрокоптера поліція виявила плантацію конопель серед поля соняхів, розташованого між селами Великою П’ятигіркою та Маркушами в Бердичівському районі. На цьому ж тижні в Житомирській області затримали наркоділка, який продавав марихуану власного виробництва та вихвалявся зв’язками з поліцією.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 9 вересня 2020 патрульні приїхали на виклик про хуліганство на Пушкінській у Житомирі, а виявили за вказаною адресою 45 кущів коноплію

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конопля наркотик Дубище  
Матеріали по темі