Політика

ГО «Парк «Соколова гора» ініціювала толоку на Богунії у Житомирі

6 October 2020, 15:48

Громадська організація «Парк «Соколова гора» ініціювала толоку навколо «Генеральських озер» та пляжу Колокоша у мікрорайоні Богунія. Голова ГО та кандидат у депутати міської ради від партії «Слуга Народу» Ярослав Гапоненко вважає, приватизовані землі на Соколовій горі мають повернутися у власність громади, а на території мають облаштувати сучасний парк для мешканців мікрорайону.

«Рік тому зіткнулися з питанням, що найбільший та найкращий майданчик нашого району – це «Павловська гора» – виявляється в приватній власності. Тобто більше 1 гектара землі оглядового майданчика приватизовано під садівництво двома фізичними особами. Ми зовсім не отримали підтримки від тих депутатів, які представляють наш район в цьому складі міської ради, все в кращому випадку залишається на рівні декларацій. Тому я прийняв для себе рішення, буду залучитись підтримкою всього району, округу для того, щоб представляти громаду в міській раді», – розповідає голова ГО «Парк «Соколова гора», кандидат в депутати Ярослав Гапоненко.


За словами юриста ГО «Парк «Соколова гора», з ініціативи організації у місті створили робочу групу, яка вивчає законність приватизації землі.

«Ситуація дуже цікава, Кам'янська сільська рада, яка колись була, не маючи ніяких повноважень, передала у приватну власність землі. З 70-го року землі належать місту Житомиру. Не зрозуміло, чим взагалі керувалася Кам'янська сільська рада, але є факт: люди мають на руках державні акти і мають право власності на земельну ділянку», – стверджує юрист ГО «Парк «Соколова гора» Андрій Мілютін.

Представники організації та мешканці мікрорайону разом привели до ладу територію навколо Генеральських озер: прибрали сміття, сухе листя та встановили нові лавки.

Член громадської організації та кандидат у депутати обласної ради Наталія Степанська стверджує: потрібно більше приділяти уваги нашому довкіллю, і про це має піклуватися влада.

«Чисте місто, комфортне життя починається з себе, з нашої квартири, з нашої вулиці, міста. Якщо ми не будемо байдужими, якщо ми просто вийдемо та приберемо нашу річку, під'їзд, нашу вулицю почистимо, це є започаткування енергії, сили і гуртування людей для того, щоб зробити рух за чисте місто, за наше гарне життя», – говорить член ГО «Парк «Соколова гора», кандидат в депутати Наталія Степанська.

Місцеві мешканці таку ініціативу підтримують і мріють побачити на цьому місці вже оновлений парк.

«На жаль, воно зараз прийшло в такий упадок, і нам би дуже хотілося, щоб мої онуки також сюди бігали, щоб вони тут загоряли, отримали насолоду, і тому ми дуже підтримуємо цю ініціативу і хочемо, щоб тут у нас був порядок», – ділиться місцева мешканка Олена.

Мешканці вірять, що саме ці кандидати у депутати гідно представлятимуть інтереси громади і допоможуть вирішити їхні проблеми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори політика кандидат  
Матеріали по темі