Місто

​У Житомирі опалювальний сезон мають розпочати з 15 жовтня: спершу тепло подадуть до лікарень, садочків та шкіл

6 October 2020, 16:53

Розпочати опалювальний сезон 2020/2021 у Житомирі планують з 15 жовтня, при умові, якщо упродовж трьох діб поспіль середньодобова температура повітря не перевищуватиме +8 градусів тепла.

Про це йдеться в проєкті рішення виконкому, опублікованому на сайті Житомирської міської ради.

«Розпочати з 15 жовтня 2020 року опалювальний сезон 2020-2021 років з дотриманням вимог Правил надання послуги з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 830, коли упродовж трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищуватиме +8 градусів С, з першочерговим підключенням систем теплопостачання лікувально-профілактичних установ, закладів освіти, дошкільних, шкільних закладів, інших об’єктів соціальної і комунальної сфери», - йдеться у проєкті рішення виконкому.

У другу чергу мають забезпечити підключення до централізованого теплопостачання усіх житлових будинків, незалежно від форм власності і відомчої належності, за умов раціонального використання енергоносіїв.

Також даним проєктом рішення планується доручити КП «Житомиртеплокомуненерго», іншим суб’єктам господарювання, постачальникам теплової енергії та рекомендувати АТ «Житомиргаз» забезпечити з 12 жовтня 2020 року технологічний пуск котелень на території Житомирської міської ОТГ.

Нагадаємо, на черговому засіданні виконкому, яке заплановане на 7 жовтня, збираються обговорити готовність Житомира до опалювального сезону та визначитися з датою його початку.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 23 вересня 2020 у Житомирі 93% будинків готові до опалювального сезону. Проте його старт все ж під загрозою зриву через заблоковані рахунки «Житомиртеплокомуненерго».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон ЖТКЕ тепло опалення  
Матеріали по темі