Влада

Голова Житомирської ОДА знову змінив розпорядника коштів, виділених з держбюджету на житло для постраждалих від лісових пожеж

7 October 2020, 10:16

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко знову змінив розпорядника коштів, які виділені з резервного фонду держбюджету на житло для постраждалих від лісових пожеж в Овруцькому районі.

Відповідне розпорядження Бунечко підписав 28 вересня 2020 року.

«З метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка склалася 16 квітня 2020 року на території Овруцького району Житомирської області делегувати Колесниківській сільській раді Овруцького району Житомирської області виконання функцій щодо надання матеріальної грошової допомоги власникам житлових будинків, які повністю зруйновані, в розмірі 300 тис. гривень на сім'ю, за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету. Визначити розпорядником бюджетних коштів резервного фонду державного бюджету Колесниківську сільську раду Овруцького району Житомирської області», - йдеться у документі.

Колесниківській сільраді рекомендовано подати до 20 грудня цього року Житомирській ОДА звіт про використання бюджетних коштів резервного фонду держбюджету.

Нагадаємо, 22 квітня Кабінет міністрів виділив 25 млн грн на ліквідацію наслідків пожеж у Житомирській області. 6 травня Уряд виділив 11,2 млн грн для придбання житла сім’ям, будинки яких були зруйновані пожежею в Житомирській області. 22 травня голова облдержадміністрації Віталій Бунечко своїм розпорядженням визначив розпорядником бюджетних коштів, виділених Кабміном з резервного фонду державного бюджету, Колесниківську сільську раду Овруцького району. До 20 грудня 2020 року сільрада мала подати ОДА звіт про використання коштів. Але 14 липня Бунечко скасував це розпорядження й делегував Овруцькій РДА «виконання функцій щодо придбання житла мешканцям, які потребують відселення з житлових будинків, зруйнованих внаслідок надзвичайної ситуації». 22 липня Кабінет міністрів збільшив суму коштів на 2,2 млн грн: з резервного фонду держбюджету на придбання житла погорільцям виділили 13 млн 373 тис. 655 грн. 15 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочого візиту на Житомирщину розповідав, що гроші Урядом виділені й зараз ОДА готує відповідні розпорядження на виділення коштів постраждалим родинам. А голова ОДА Віталій Бунечко пояснював, що спочатку родини захотіли будиночки, а потім всі, хто мав отримати модульні будиночки, написали заяви і попросили виділити по 300 тисяч гривень, а це потребує внесення змін в розпорядження Уряду.

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомирської області 16 квітня 2020 року виникла лісова пожежа, яка розповсюдилася на території 8 лісових господарств. Загальна площа пожежі становила близько 30 тис. га й станом на ранок 23 квітня в Овруцькому районі лісові пожежі були локалізовані, але повністю ще не ліквідовані. Вранці 24 квітня пожежники продовжували тушити окремі осередки локалізованих лісових пожеж в Овруцькому та Олевському районах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА розпорядження бюджет Овруцький район житло лісові пожежі  
Матеріали по темі