Місто

Виконком затвердив нові тарифи на тепло, в яких житомирянам складно буде розібратися

7 October 2020, 14:58

Виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послугу з постачання теплової енергії.

Рішення було ухвалене на засіданні 7 жовтня. Відповідний проєкт рішення оприлюднили 15 вересня.

«З 1 травня 2019 року введено в дію закон України «Про житлово-комунальні послуги». Відповідно до цього закону здійснюватиметься перехід на нові договірні відносини між виконавцями комунальних послуг і споживачами. Вказаним законом змінено не лише назви комунальних послуг, але й змінені підходи до їх надання, обліку, адміністрування, порідку формування та встановлення тарифів. Чесно кажучи, мешканцям буде дійсно складно розібратися, нам треба буде провести велику інформаційну кампанію через те, що тарифи будуть різнитися у п’ятиповерховому будинку і у дев’ятиповерховому, чи є в наявності ЦТП (центральний тепловий пункт) чи його немає, є індивідуальний тепловий пункт (ІТП) чи немає», - пояснив начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Він зауважив, що раніше був тариф 1 тис. 535,86 грн/Гкал, а тепер для населення буде три тарифи, але вони будуть трохи меншими й становитимуть 90-98% від наявного на сьогодні.

«Ми бачимо, що в будинках, де немає ІТП, тариф трохи менший – 1 тис. 375 грн/Гкал, а в будинку, де стоїть ІТП, він трохи більший. Зрозуміло, що закладаються кошти на утримання та обслуговування ІТП, але споживання тепла в таких будинках буде в середньому на 15% менше. Тобто фактично вартість опалення буде менше, ніж в будинку, де немає ІТП», - прокоментував мер Сергій Сухомлин.

Нові тарифи на послуги КП «Житомиртеплокомуненерго»:

Для потреб бюджетних установ:

Тариф на теплову енергію – 1375,85 грн/Гкал (з ПДВ) за такими складовими як тариф на виробництво теплової енергії, тариф на транспортування теплової енергії без урахування витрат на утримання ЦТП, тариф на постачання теплової енергії без урахування витрат на утримання;

Тариф на теплову енергію – 1 493,27 грн/Гкал (з ПДВ) за такими складовими як тариф на виробництво теплової енергії, тариф на транспортування теплової енергії з урахуванням витрат на утримання ЦТП, тариф на постачання теплової енергії без урахування витрат на утримання ІТП;

Тариф на теплову енергію – 1505,17 грн/Гкал (з ПДВ) за такими складовими як тариф на виробництво теплової енергії тариф на транспортування теплової енергії без урахування витрат на утримання ЦТП, тариф на постачання теплової енергії з урахуванням витрат на утримання ІТП.

Для потреб населення, інших споживачів, релігійних організацій:

Тариф на теплову енергію 1375,76 грн/Гкал (з ПДВ) за такими складовими як тариф на виробництво теплової енергії, тариф на транспортування теплової енергії без урахування витрат на утримання ЦТП, тариф на постачання теплової енергії без урахування витрат на утримання ІТП;

Тариф на теплову енергію – 1493,18 грн/Гкал (з ПДВ) за такими складовими як тариф на виробництво теплової енергії, тариф на транспортування теплової енергії з урахуванням витрат на утримання ЦТП, тариф на постачання теплової енергії без урахування витрат на утримання ІТП.

Тариф на теплову енергію – 1505,09 грн/Гкал (з ПДВ) за такими складовими як тариф на виробництво теплової енергії, тариф на транспортування теплової енергії без урахування витрат на утримання ЦТП, тариф на постачання теплової енергії з урахування витрат на утримання ІТП.

Начальник управління комунального господарства зауважив, що по новій методиці кардинально змінюється ситуація для п’яти будинків, де встановлені дахові котельні.

«Зверніть увагу, що по вул.Парникова, 17 буде 79,6% від існуючого тарифу, а по вул.Київська, 60 буде більше, 2 тисячі гривень, бо там всього 40 квартир в будинку, з них 21 квартира на автономному опаленні, а інші - на централізованому», - пояснив Олександр Марцун.

Тарифи на теплову енергію для будинків з системою автономного опалення:

Котельня по вул. Парникова, 17 (для потреб населення): тариф на послугу з постачання теплової енергії – 1 223,27 грн/Гкал (з ПДВ);

Котельня по вул. Київська, 60 (для потреб населення): тариф на послугу з постачання теплової енергії – 2 049,43 грн/Гкал (з ПДВ);

Котельня по проїзду Івана Богуна, 4 (для потреб населення): тариф на послугу з постачання теплової енергії – 1 571,09 грн/Гкал (з ПДВ);

Котельня по вул. Степана Бандери, 18 (для потреб населення): тариф на послугу з постачання теплової енергії – 2 303,15 грн/Гкал (з ПДВ);

Котельня по вул. Народицька, 21 (для потреб населення): тариф на послугу з постачання теплової енергії – 1 875,25 грн/Гкал (з ПДВ).

Нагадаємо, 31 серпня на сайті міської ради оприлюднили оголошення про намір переглянути розмір тарифів на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії для всіх груп споживачів КП «Житомиртеплокомуненерго».

Як повідомляв Житомир.info, міськвиконком 23 грудня 2019 на позачерговому засіданні скорегував тарифи на тепло у зв’язку зі зниженням ціни на газ: для будинків, які обладнані лічильниками – 1558,92 грн/Гкал (з ПДВ), для будинків без лічильника – 37 грн/кв.м (з ПДВ). Зменшення становило 4,8%. 26 грудня члени виконкому проголосували за перерахунок грудневих платіжок за тепло у зв’язку зі зниженням вартості природного газу. У січні тариф знизили ще на 10%., в лютому – на 18%, в березні – на 49% нижче від затвердженого тарифу, в квітні – на 14% від діючого тарифу в березні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком тариф тепло теплокомуненерго Марцун котельна ІТП ЦТП  
Матеріали по темі