Влада

Депутати підтримали обов’язкове виконання гімну України в школах Житомирської області на початку кожного навчального дня

8 October 2020, 13:59

Депутати Житомирської обласної ради підтримали рішення про обов'язкове виконання у загальноосвітніх навчальних закладах області Державного Гімну України.

Питання розглядалося на черговій сесії облради 8 жовтня.

За проєкт рішення, підготовлений головою фракції ВО «Свобода» Сидором Кізіним, проголосував 41 депутат з 46 присутніх депутатів (всього в облраді 64 депутати).

Перед голосуванням питання не обговорювали, запитань до проєкту рішення у народних обранців не було.

«Рекомендувати Управлінню освіти і науки Житомирської облдержадміністрації вжити заходів із забезпечення проведення роз’яснювальної роботи у загальноосвітніх навчальних закладах області щодо шанобливого ставлення до державних символів України та обов’язкового виконання Державного Гімну України на початку кожного навчального дня. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності», - йдеться у проєкті рішення.

Також депутати без обговорення підтримали звернення до Верховної ради щодо забезпечення охорони сім’ї, дитинства, материнства та батьківства, яке підготував позафракційний Ігор Романський.

«Зростаюча тенденція публічної популяризації аморальних відхилень унеможливлює виховання дітей у конституційному руслі, що спричиняє порушення прав дітей та батьків, у зв’язку з чим запровадження адміністративної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму є важливим кроком для українського суспільства», - йдеться у звернені.

Нагадаємо, заключна 32-а сесія Житомирської обласної ради сьомого скликання відбувається в режимі обмеженого доступу.

Як повідомляв Житомир.info, перша в 2020 році сесія Житомирської обласної ради проходила 5 березня, після оголошення карантину депутати облради вперше зібралися на сесію 25 червня. Третя в поточному році й остання сесія Житомирської обласної ради сьомого скликання відбудеться в режимі обмеженого доступу через підтверджену коронавірусну хворобу у багатьох працівників структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Кізін гімн школа Романський ЛГБТ  
Матеріали по темі