Політика

Кандидати в депутати Житомирської обласної ради на виборах 2020 року. Частина 2

8 October 2020, 17:19

На сайті Центральної виборчої комісії оприлюднена інформація про списки всіх 12 партій, які зареєстрували кандидатів в депутати Житомирської обласної ради.

Про кандидатів від шести партій (ВО «Свобода» «Європейська Солідарність», «Опозиційна платформа – За життя», «Перемога Пальчевського», «Сила і Честь», «Слуга народу») читайте в частині 1.

Список партії «Наш край» з 64 кандидатів очолює депутат облради Сергій Диняк, який обирався від БПП, а зараз входить до депутатської групи «Рідна Житомирщина», другий номер – депутат обласної ради Олег Дзюбенко, який також обраний від БПП, а зараз в депутатській групі «Рідна Житомирщина», третій – Ігор Ходак, депутат облради з фракції ВО «Батьківщина». У списку є й інші депутати обласної ради: Ігор Рибінський (фракція ВО «Батьківщина»), Віктор Мельник (обирався від БПП, зараз входить до депутатської групи «Рідна Житомирщина»), Анатолій Подік (обирався від БПП, зараз входить до депутатської групи «Рідна Житомирщина»), Степан Нусбаум (обирався від БПП, зараз входить до депутатської групи «Рідна Житомирщина»), Наталія Кокітко (фракція УКРОП), Олег Казюк (обирався від БПП, зараз входить до депутатської групи «Рідна Житомирщина») У списку також є начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик, колишній заступник мера Житомира Олександр Фещенко та мер Коростеня Володимир Москаленко, який збирається знову балотуватися на цю посаду.

Перший номер списку з 64 кандидатів від ВО «Баткьівщина» - народна депутатка від цієї політсили Анжеліка Лабунська, другий номер – приватний підприємець Віталій Сорока, третій – депутат облради з фракції «Батьківщина» Дмитро Кропачов. Серед кандидатів є й інші депутати обласної ради: Андрій Озерчук (фракція УКРОП), Микола Григорович (фракція ВО «Батьківщина»), Олена Галагуза (фракція Об’єднання «Самопоміч»), Олександр Ніколайчук (фракція ВО «Батьківщина»), Сергій Ковердун (фракція ВО «Батьківщина»), Віталій Вітусевич (обраний від Радикальної партії Ляшка, зараз позафракційний). Крім того, від «Батьківщини» балотується депутат Житомирської міської ради Олександр Величко (був обраний від ВО «Батьківщина», зараз позафракційний), директор Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності Василь Грибук, директор обласного лікувально-санаторного центру радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» Віталій Жалінський, начальник КП «Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації» Петро Піонтківський та відома житомирська волонтерка Юлія Толмачова, яка на виборах 2015 року була кандидатом від БПП.

64 кандидати від партії «За майбутнє» веде в обласну раду колишній нардеп від Житомирської області Віктор Развадовський, другий номер – директор ТОВ «Юридичне підприємство "Тріумф"» Андрій Ковальов, третій – пенсіонер Олександр Савченко. У списку є й нинішні депутати обласної ради: Раїса Гула (фракція Опозиційного блоку), Олександр Чорноморець (фракція Опозиційного блоку), Ігор Сабадаш (обирався від БПП, зараз входить до депутатської групи «Рідна Житомирщина»). Також від цієї партії в обласну раду балотуються: художній керівник вокально-інструментального ансамблю «Древляни» Юрій Градовський та медичний директор житомирської «Лікарні №1» Андрій Волков.

Список 54 кандидатів від партії «Ліва опозиція» очолює директор Житомирського агротехнічного коледжу, перший секретар обкому КПУ Микола Тимошенко, другий номер у списку – директор ПП «Автомагістраль» Микола Скоростецький, третій – голова обласної організації ветеранів Олександр Защитніков. Нинішніх депутатів обласної ради у списку немає. 27 кандидатів вже відсвяткували своє 60-річчя, найстарший у списку – 81-річний професор Поліського університету Віктор Дідора.

Партія «Пропозиція» зареєструвала 57 кандидатів в депутати обласної ради, перший номер – колишній голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, другий кандидат – депутатка облради Ірина Костюшко, яка обрана від БПП, зараз входить до депутатської групи «Рідна Житомирщина», третій – ФОП Руслан Годований. У списку є також нинішній голова обласної ради Володимир Ширма (обирався від БПП, зараз входить до депутатської групи «Рідна Житомирщина»), голова Богунської райради міста Житомира Олександр Блощинський (обраний від ВО «Батьківщина»), директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук, брат Ігоря Гундича Олександр Гундич, мер Андрушівки Володимир Бойко, колишній начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Роман Крисюк та колишній нардеп від Житомирської області Павло Дзюблик.

Радикальна партія Олега Ляшка веде на вибори в облраду 56 кандидатів, очолює список нинішній перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, який був обраний від РПЛ, а зараз позафракційний. Другий номер у списку – начальник дільниці швацького потоку новоград-волинської фабрики «Леся» Ірина Щербакова, третій – депутат облради Петро Чернявський, який також був обраний від РПЛ, а зараз позафракційний. Також від Радикальної партії балотується депутат облради Віктор Перегуда (фракція Народної партії). У списку є керівники комунальних підприємств та закладів Житомирської облради: директор КП «Аптека "Міжлікарняна"» Аліна Уткіна, директор КНП «Житомирський обласний онкодиспансер» Тарас Волков, директор КУ «Житомирський центр народної творчості» Альона Сердечна, начальник комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби Віктор Лавренюк, директор КУ «Новоборівський психоневрологічний інтернат» Олександр Корбут.

Нагадаємо, Житомир.info вже робив аналіз партійних списків кандидатів в депутати Житомирської міської ради від 16 партій: частина 1, частина 2 та частина 3.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська обласна територіальна виборча комісія скасувала реєстрацію трьох кандидатів в депутати обласної ради, які подали заяви про відмову балотуватися: від партії «Сила і Честь» - Євгенія Макалюк та Микола Кукса, від партії «Слуга народу» - Юлія Гаєвська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори облрада кандидат партія  
Матеріали по темі