Події

У поліції розповіли подробиці пожежі в селі Житомирської області: під час сімейного конфлікту жінка облила себе бензином

9 October 2020, 11:51

У с. Селець Черняхівського району Житомирської області 8 жовтня сталася пожежа у будинку, де проживала сім'я з 4 дітьми. Під час сімейного конфлікту жінка облила себе бензином, а в чоловіка спрацювала запальничка і сталася пожежа. Діти встигли вчасно вибратись з оселі. Однак опіки тіла через вилитий на себе бензин отримала 35-річна мати. Нині жінка у лікарні. Поліцейські розпочали розслідування.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Попередньо встановлено, що пізнього вечора між громадянським подружжям виникла чергова суперечка на ґрунті ревнощів. Їй передувала спільна вечеря з вживанням алкоголю. У розпалі емоцій чоловік заніс у хату каністру з бензином. Жінка, реагуючи на його дії, умисно вилила частину рідини на себе, проливши при цьому і на підлогу. На цьому конфлікт ніби почав згасати і жінка пішла вмиватись, оскільки бензин потрапив в очі і викликав подразнення. Чоловік, за його словами, уже заспокоївшись допомагав їй, але в якийсь момент в його руках опинилась запальничка», – йдеться у повідомленні.

Чоловік каже, що запальничка спрацювала механічно.

«За зібраними свідченнями, він механічно клацнув нею, а від концентрації парів горючої суміші вогонь спалахнув миттєво – спочатку одяг на жінці, оскільки чоловік стояв неподалік, а потім і пролитий довкола бензин. У будинку розпочалась і швидко поширювалась пожежа», – розповів т.в.о. начальника Черняхівського відділення поліції Андрій Корчевський.

Відтак чоловік спочатку стягнув палаючий одяг з жінки, а потім кинувся виносити з хати менших дітей, старші вибрались самі. У подружжя їх четверо – від 7 до 14 років.

Нині усі ці обставини поліцейські перевіряють у рамках відкритого кримінального провадження. Попередня кваліфікація події – ст. 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Жінку госпіталізували до відповідного відділення обласної лікарні. За наявною інформацією вона отримала близько 35-40 % опіків тіла.

Діти наразі мешкають у родичів.

Як повідомляв Житомир.info,у селі Житомирської області 8 жовтня 35-річна жінка отримала опіки спини і грудей, коли намагалася врятуватися з палаючої хати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа Черняхівський район діти бензин конфлікт  
Матеріали по темі