Суспільство

У Бердичеві люди 10 років не платили за тепло, комунальне підприємство відсудило борг

9 October 2020, 16:43

У місті Бердичів Житомирської області комунальне підприємство судилося з мешканцями однієї з квартир, які 10 років не платили за тепло.

Про це 9 жовтня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Десять років «безкоштовно» грілись мешканці квартири по вулиці В. Вітківського, аж доки комунальники не звернулись до суду та не виграли його. І тепер кожен з чотирьох співвласників цього житла має сплатити тепломережі по вісім з лишком тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Бердичівський міськрайонний суд нещодавно задовольнив позов КП «Бердичівтеплоенерго» про стягнення майже 35 тисяч гривень зі своїх боржників. Останні не надали суду ані заяв про визнання позову, ані відзивів, ані доказів того, що платили за тепло.

Натомість, із наданої підприємством таблиці-розрахунку випливає, що споживачі протягом десяти років не належно виконували зобов’язання з оплати комунпослуг, внаслідок чого у них накопичився борг розміром 34 996 гривень. Хоча, відповідно до Закону України «Про теплопостачання», споживачі повинні щомісячно здійснювати оплату теплопостачальній організації за фактично отриману теплову енергію.

Тож суд дійшов висновку, що позов слід задовольнити, стягнувши із кожного співвласника житла по 8 749 гривень на користь КП «Бердичівтеплоенерго». Також боржники мають відшкодувати підприємству одну тисячу судових витрат.

Це судове рішення було винесено заочно, тож протягом 30 днів відповідачі можуть звернутися до Бердичівського суду із заявою про його перегляд, а також подати апеляційну скаргу до Житомирського апеляційного суду.

Як повідомляв Житомир.info, 25 лютого 2020 року пресслужба головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області повідомляла, що у місті Бердичів підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення, завищувало тариф. Тож суб’єкта господарювання зобов’язали повернути містянам 1,22 млн грн зайво нарахованої плати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло опалення Бердичів суд борг  
Матеріали по темі