Здоров'я

У Житомирській області відкриють ще три лікарні другої хвилі для прийому хворих на коронавірус

12 October 2020, 11:23

У лікарнях в Новограді-Волинському, Житомирі та Житомирському районі понад 50% місць зайняті хворими на коронавірус. Щоб розвантажити лікарні в ОДА планують відкрити ще три мед заклади другої хвилі.

Про це під час онлайн-брифінгу розповів голова житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«У нас немає повністю заповнених лікарень, є понад 50% заповнених лікарень в Новограді, Житомирі, Житомирському районі. Ми відкриваємо лікарні другої хвилі, ми вже відкрили три. Зараз розглядаємо можливість відкриття ще двох лікарень в Андрушівці і в Романові. Ситуація на разі контрольована і не є критичною. Надзвичайно величезне навантаження зараз іде на лікарів», – розповів Віталій Бунечко.

Заступник начальника управління охорони здоров'я Сергій Березовський уточнив, що з 12 жовтня вже відкривається лікарня в Черняхові і на черзі Андрушівці та Романівському районі.

«У Черняхові з сьогоднішнього дня вже відкрили і подані документи на відкриття у Романівському районі та Андрушівську центральну районну лікарню. Найближчим часом вони повинні перейти в першу хвилю», – зазначив Сергій Березовський.

Нагадаємо, станом на 9 жовтня у двох лікарнях Житомира пацієнтами з підтвердженим діагнозом COVID-19 та з підозрами зайнято 90% ліжок.

З 17 вересня лікарня №2 у Житомирі почала приймати на стаціонарне лікування пацієнтів з коронавірусом.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 12 жовтня за добу в Житомирській області виявили 138 нових випадків COVID-19 і зафіксували 5 смертей від коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 лікарні хворі  
Матеріали по темі