Місто

​Як у Житомирі організують роботу шкіл і дитсадків, де розмістять виборчі дільниці

15 October 2020, 11:05

13 жовтня міська комісія з ТЕБ та НС вирішила рекомендувати житомирським закладам середньої освіти розпочати осінні канікули з 25 жовтня. Школи та дитсадки, у яких розмістять виборчі дільниці, на кілька днів перейдуть на дистанційну форму навчання без перебування дітей.

Про це йдеться у протоколі позачергового засідання міської комісії з ТЕБ та НС від 13 жовтня, опублікованого на сайті Житомирської мерії.

На засіданні комісія вирішила доручити департаменту освіти рекомендувати керівникам закладів середньої освіти переглянути структуру навчального року та визначити час канікул з 25 жовтня по 1 листопада 2020.

«У закладах середньої освіти, в яких будуть розміщені виборчі дільниці, забезпечити тривалість освітнього процесу до 21 жовтня 2020 року включно. У період з 22 по 23 жовтня 2020 року (до 24 жовтня 2020 року – шестиденний тиждень) забезпечити освітній процес за технологіями дистанційного навчання», - йдеться у протоколі засідання комісії, щодо організації навчання у школах, де працюватимуть виборчі дільниці.

Окрім того, комісія прийняла рішення на кілька днів відправити на дистанційне навчання і дошкільнят, які відвідують садочки, де також знаходитимуться виборчі дільниці.

«У закладах дошкільної освіти, в яких будуть розміщені виборчі дільниці, організувати освітній процес з 22 по 26 жовтня 2020 року у дистанційній формі, без перебування дітей в закладі дошкільної освіти», - йдеться у протоколі.

Скріншот з протоколу засідання міської комісії з ТЕБ та НС

Також комісія доручила керівникам закладів освіти, де працюватимуть виборчі дільниці, організувати проведення генерального прибирання приміщень та території з використанням деззасобів.

Нагадаємо, 13 жовтня мер Сергій Сухомлин розповів, що у Житомирі закривати дитячі садочки не планують, а канікули у школах розпочнуться не раніше 22 жовтня, оскільки очікують, що пік захворюваності на коронавірус буде пізніше і варто відтягнути той час, коли діти вимушені будуть навчатися дистанційно.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня на позачерговому засіданні уряду Кабмін продовжив адаптивний карантин до кінця 2020 року і підтримав рекомендацію МОН провести в школах осінні канікули з 15 по 30 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори школа дитсадок канікули виборча дільниця коронавірус карантин навчання освіта  
Матеріали по темі