Політика

​Іван Дідик: Сучасна та якісна медицина для кожного – це не мрії, а реальність

15 October 2020, 12:10

Один з пунктів програми нашої партії та моєї особисто – якісна медицина. Насправді це про цілу сукупність факторів – від ввічливого реєстратора до можливості обирати лікаря.

Якісна медицина – це довіра до державних медичних закладів і повага до працівників сфери охорони здоров’я. Це клієнтоорієнтованість, зручність, висока якість, доступність і безпека. Саме ці параметри ми взяли за принцип роботи нашої медичної установи.

І ми отримали якісний результат. Більше 70% житомирян задоволені якістю обслуговування у сімейного лікаря. Зокрема, минулорічні дослідження від USAID свідчать, що до 90% всіх опитуваних, лікар протягом візиту ставився з розумінням та повагою; 88% житомирян отримали від лікаря у зрозумілій формі медичну інформацію; 68% сказали, що візит до лікаря покращив самопочуття; 100% позитивно оцінили роботу медсестри.

Попередній запис до лікаря допоміг розвантажити черги під його кабінетом. Так, 81% опитуваних сиділи в очікуванні на прийом менш як 15 хвилин.

Ці дані свідчать про те, що медична реформа первинної ланки результативна і дієва, і цілком реальна до втілення при командній роботі. За три роки було впроваджено систему електронних черг, систему оцінювання якості послуг, відкрито нові кабінети та амбулаторії. Час показав, що ми рухаємося у правильному напрямку і на сьогодні Житомирський центр первинної медичної допомоги – один із найкращих в Україні.

Ми і надалі плануємо розвивати якість медичних послуг у кожному державному закладі міста. А також в проєкті створення закладу паліативної медицини, модернізація лікарень, а також продовження розвитку системи сімейної медицини.

Тож, поняття «якісна медицина» - це не мрія, а реальність. Це плід напруженої роботи команди лікарів, медсестер та адміністрації. І це доказ того, що будь-яку ідею можна реалізувати при грамотному плануванню та роботі.

Житомир – відкритий, сучасний, справедливий до кожного.

Іван Дідик, кандидат в депутати до міської ради від ПП «Партія розвитку громад»,

директор Центру первинної медичної допомоги

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дідик вибори кандидат медицина  
Матеріали по темі