Політика

Лікар Житомирської обласної лікарні Роман Борущак вважає, що медицина має бути доступною для всіх

15 October 2020, 13:42

Якісна медицина має бути доступною для всіх – саме так вважає судинний хірург Роман Борущак. Чоловік має понад 20 років лікарського стажу, працював на керівних посадах, а після вдалої реорганізації роботи відділення заявив, що йде в депутати до Житомирської обласної ради, аби зробити медицину в області доступною.

«Багато за ці роки було зроблено. Ми відкрили реперфузійний центр, тобто створили базу для надання допомоги хворим з гострим інфарктом міокарда. За час роботи цього центру, а це вже три роки, ми знизили смертність від інфаркту в три рази, тобто у нас зараз такі показники, як в європейських країнах. Основне те, що ми працюємо на сучасному обладнанні, використовуючи сучасні інструменти і отримуємо результат. Я гадаю, якщо вдалося організувати роботу хірургічної служби, окремого відділення лікарні, то можна зробити те саме на рівні області. Я простий лікар, займаюсь лікуванням людей, і мені болить, бо бачу, що відбувається в медицині, бачу, як вона стає недоступною для людей. Я йду до обласної ради з намаганнями змінити ситуацію, щоб проста людина, яка за потреби звертається до лікаря, змогла отримати якісну сучасну допомогу і, головне, щоб вона була доступна», – говорить кандидат в депутати до Житомирської обласної ради від ПП «Слуга Народу» Роман Борущак.


Лікар говорить, що в обласній раді планує відстоювати інтереси пацієнтів.

«Нам потрібно змінити відношення до контролю коштів, які є в розпорядженні обласної ради для того, щоб була централізація цих коштів. Звісно, треба буде працювати над створенням крупних центрів, де буде надаватися спеціалізована допомога. Потрібно буде закупити «швидкі допомоги», цей процес наразі відбувається, можливо, навіть буде стояти питання, воно кілька років обговорюється, закупівля гелікоптера для того, щоб важкого пацієнта можна було доставити в клініку», – каже Роман Борущак.

У команді політичної партії «Слуга Народу» чимало представників медичної спільноти. На думку Романа Борущака, депутатство допоможе покращити якість надання послуг у лікарнях.

«Не йдуть лікарі, щоб примножувати свій бізнес, щоб закріпити свої позиції, щоб заробляти кошти на цій владі. Лікар кожного дня стикається з людською бідою, намагається допомогти і, побачивши якусь проблему, наприклад, як я на території лікарні якусь проблему вирішив, але для подальшого, щоб правильно організувати роботу, змушений, якусь частину часу буду віддавати для депутатської діяльності, щоб вплинути на ці проблеми і якось їх вирішити», – сказав кандидат в депутати до Житомирської обласної ради від ПП «Слуга Народу» Роман Борущак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори політика кандидат "Слуга народу" Роман Борущак  
Матеріали по темі