Економіка

У вересні в Житомирській області значно подорожчали яйця, а фрукти та овочі стали дешевшими, – статистика

16 October 2020, 09:19

На споживчому ринку Житомирської області у вересні 2020 року, порівняно з серпнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,2%.

Про це 13 жовтня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Найбільше, на 17,5% подорожчали яйця (виділено редакцією), на 2,2-0,3% – морозиво, цукор, м’ясо курей, оливкова олія, рис, сіль, прянощі та кулінарні трави, сало, макаронні вироби, чай, риба та продукти з риби, фруктові соки, сметана, хліб», – йдеться у повідомленні.

Поряд з цим, овочі подешевшали в цілому на 4,7% внаслідок зниження цін на овочі, вирощені з насіння, коренеплоди, цибулю та гриби, картоплю на 9,7-7,4%, натомість, капуста піднялась в ціні на 5,0%.

Також відбулося зниження цін на фрукти загалом на 0,9%, у тому числі яблука – на 15,4%, у той же час, цитрусові подорожчали на 10,5%.

Окрім того, на 1,8-0,4% впали ціни на шоколад, масло, соняшникову олію, каву, кисломолочну продукцію, яловичину, мінеральні та джерельні води, борошно і крупи.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні на 0,2%, зокрема, тютюнові вироби – на 0,7%.

Скільки коштують овочі, м'ясо, яйця, лимони та імбир на Житньому ринку в Житомирі, дивіться у відеосюжеті від 6 жовтня 2020 року

Як повідомляв Житомир.info, на споживчому ринку Житомирської області у серпні 2020 року, порівняно з липнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 1,6%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: продукти статистика ціна яйця овочі фрукти  
Матеріали по темі