Політика

Голова житомирської обласної організації «Батьківщина» через суд стягує борг зі своєї однопартійки

16 October 2020, 12:11

Голова Житомирської обласної організації ВО «Батьківщина», народний депутат Анжеліка Лабунська через суд хотіла повернути майже 700 тис. грн боргу, але потім зменшила позовні вимоги до 10 доларів. Відповідач по справі – житомирська підприємиця Ольга Сердюкова, член партії ВО «Батьківщина».

Лабунська 26 серпня 2020 року звернулася до Богунського районного суду м.Житомира з позовом про стягнення боргу за договором позики. Цього ж дня вона передала до суду заяву про забезпечення позову, в якій просила вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту приміщення кафе загальною площею 140.1 кв. м., що належить на праві власності Ользі Сердюковій, але ухвалою від 27 серпня суд повернув заяву заявнику.

Провадження за позовом Лабунської про стягнення боргу було відкрите Богунським судом ухвалою від 14 вересня 2020 року. А 2 жовтня від представника позивача до суду надійшла заява про зменшення розміру позовних вимог, в якій він також просить вирішити питання про повернення йому частини судового збору.

«Зі змісту зазначеної заяви вбачається, що позивач вбачає за необхідне зменшити розмір позовних вимог до 10 (десяти) доларів США», - йдеться в матеріалах суду.

Цю заяву суд прийняв до розгляду та ухвалив повернути позивачці 6 тис. грн судового збору.

Зазначено, що при поданні позову було сплачено 6 тис. 873,68 грн судового збору, що становить 1% від суми позову, тобто борг, який через суд хотіла повернути голова обласної організації ВО «Батьківщина» становив 687 тис. 368 грн.

Скріншот з ухвали Богунського райсуду від 02.10.2020

Зауважимо, що на цьогорічних місцевих виборах нардеп Анжеліка Лабунська очолює список кандидатів ВО «Батьківщина» до Житомирської обласної ради, а Ольга Сердюкова також балотується до обласної ради від «Батьківщини»: останній, 64-й номер у партійному списку, п’ятий кандидат по округу №1 (Житомир).

Чергове судове засідання у справі про стягнення боргу відбудеться вже після місцевих виборів – 11 листопада 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської обласної організації ВО «Батьківщина», народний депутат Анжеліка Лабунська за 2019 рік отримала 3 млн 018 тис. грн доходів від зайняття підприємницькою діяльністю, на банківських рахунках вона зберігає 1 млн 791 тис. 569 доларів, 372 євро та 727 гривень, готівкою задекларовано 500 тис. доларів, 300 тис. євро, 29 млн 900 тис. гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лабунська суд борг "Батьківщина" Сердюкова  
Матеріали по темі