Політика

​Олена Розенблат: Житомиру терміново потрібен сміттєпереробний завод

16 October 2020, 19:45

Житомиру необхідна комплексна програма сортування сміття та сміттєпереробний завод. Вирішити цю «віковічну» проблему має намір кандидатка на посаду Житомирського міського голови, співзасновниця ГО «За Житомир твоєї мрії» - Олена Розенблат. У своїй програмі кандидата «За Житомир твоєї мрії», яка була написана разом з житомирянами, на основі їх пропозицій, вона виділила окремий розділ «Чистий Житомир», у якому є такі пункти:

  • Усунути монополії на вивезення сміття (Термін виконання – 6 місяців)
  • Будівництво сміттєпереробного заводу (Термін виконання –2,5 роки)
  • Запровадження роздільного збору і сортування сміття (Термін виконання –2,5 роки)

«Обіцянки влади так і залишилися обіцянками! Я бачу реальну проблему і готова діяти — гарантую, що у Житомирі буде завод із переробки сміття! У Житомир приїжджали іноземні інвестори, які були готові збудувати сміттєпереробний завод, але у міськраді нам відповіли, що є більш вигідні пропозиції. Пройшло 5 років: завод так і не побудований, Житомир потерпає від сміття. Дивлячись на житомирське сміттєзвалище мені хочеться запитати: «Де ж ці вигідні пропозиції?». Я побудую сміттєпереробний завод. Я Вам це гарантую», - заявила Олена Розенблат.

Скільки часу може на це піти? Чи погодяться працювати з містом інвестори, яким вже відмовили?

«Я пам’ятаю, що ті інвестори, які готові були побудувати такий завод у Житомирі, вони казали, що їм необхідно півтора року. Якщо оголосити знову, що Житомир шукає інвесторів на будівництво сміттєпереробного заводу – я думаю що до нас приїде не один інвестор», - розповіла Олена Розенблат у програмі «Діалоги».

Пресслужба Олени Розенблат

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Розенблат вибори сміттєпереробний завод сміття  
Матеріали по темі