Події

Уродженця Тернопільщини, який у Житомирській області зґвалтував дочку свого товариша, судитимуть ще й за грабіж

19 October 2020, 12:11

У Житомирській області уродженця Тернопільщини судитимуть за грабіж і зґвалтування неповнолітньої. За фактом злочинів закінчене досудове розслідування.

Про це 19 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом грабежу, поєднаного із насильством та зґвалтування неповнолітньої. Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України, затверджений ювенальним прокурором, скеровано до суду», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, злочин скоєний у серпні цього року 35-річним уродженцем Тернопільської області, який проживає в одному з райцентрів Житомирщини, під час розпивання алкогольних напоїв із батьком неповнолітньої у їхньому помешканні.

Скориставшись його відсутністю (матір із двома меншими дітьми перебувала у лікарні), обвинувачений спочатку силоміць вирвав із рук потерпілої мобільний телефон, а потім, залякуючи і погрожуючи фізичною розправою, вчинив сексуальне насильство та заволодів ще й грошима, спричинивши матеріальної шкоди на загальну суму понад 5 тис. грн.

З огляду на тяжкість скоєного злочину, особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Довідка прокуратури: санкція суворішої, статті 152, частини 3 Кримінального кодексу України передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Нагадаємо, 25 серпня Андрушівський районний суд прийняв ухвалу про застосування запобіжного заходу до уродженця Тернопільщини, підозрюваного у зґвалтуванні неповнолітньої. У матеріалах справи було зазначено, що злочин був скоєний уночі 23 серпня: чоловік вивів потерпілу з будинку та повів до туалету, що розташований на колишній залізничній станції. Потерпіла пояснила, що добре знає, чоловіка, який вчинив злочин проти неї, оскільки той є другом її батька. Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня 2020 року прокуратура Житомирської області інформувала про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення розпусних дій, а також дій сексуального характеру стосовно малолітньої. Йшлося про чоловіка, який розбещував та зґвалтував малолітню дочку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування Андрушівка суд ухвала грабіж пограбування  
Матеріали по темі