Політика

Микола Суслик: Менше говоримо, більше працюємо

19 October 2020, 15:12

Микола Петрович Суслик, начальник управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації, упевнений, що громадськість більше довіряє людям справи. Він керується принципом «менше слів – більше справ з розвитку нашого краю».

1. Ви – начальник управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації. Ви – успішний лікар, який практикує, і наскільки мені відомо – дуже зайнята людина: організаційне керівництво та контроль, прийоми, планові виїзди в ЦРЛ області… Для чого вам політика та зайве фізичне, моральне навантаження?

Я впевнений, що сьогодні фахівці, які володіють ситуацією, які знають всі проблеми галузі, які бачать шляхи їх вирішення повинні йти у владу для того, щоб дійсно їх вирішувати. А у нас проблем ще більше, ніж уже зроблено за усі роки незалежної України. Тому, щоб мати можливість впливати на ситуацію, допомагати сьогодні закладам, а саме у покращенні їх матеріально-технічної бази, треба бути депутатом.



2. Ви балотуєтеся від партії «НАШ КРАЙ». Чому саме ця політична сила?

Передусім – це партія господарників, людей реальних професій, які сьогодні забезпечують комфортне життя мешканцям Житомира та області. Це фахівці, які знають, як робити ту чи іншу справу, і роблять її, не прикриваючись політичними гаслами.

Це політична сила тих людей, які не критикують того, що було зроблено попередниками або колегами, а дійсно своєю працею, своїми діями показують, що вони є на нашій землі господарниками, ефективними менеджерами і людьми, які можуть змінити на краще життя наших громадян. Тут люди, які не бажають брати участі у політичних інтригах, а хочуть змінити життя в рідному краї на краще.

Мені близький «НАШ КРАЙ», бо Житомирщина і справді мій рідний край. Усе професійне життя я присвятив цьому куточку України і пишаюся цим.

3. Результати вашої роботи у якісному реформуванні системи надання медичних послуг області. Звідки така працьовитість?

Змалечку знав, що досягти бажаного можна тільки наполегливою працею. Тож свій життєвий шлях вибудовував у праці, у прагненні зробити щобільше добрих справ. Тому й обрав професію лікаря.

4. Якщо говорити про медицину, які проблеми, на Вашу думку, нині в цій галузі є найважливішими і яким чином їх можна вирішити?

Найбільшим викликом є пандемія, яка є не тільки в Україні, а й у цілому світі. І, на жаль, у зв`язку з тим, що не дотримуємося протипандемологічних заходів, маємо сьогодні високу захворюваність та смертність. У нас в області немає такої кількості інфекціоністів, які б змогли повною мірою займатися цією проблемою. Я пишаюсь нашими медичними працівниками, які взяли цей непростий виклик на себе. Друга проблема – це реформування спеціалізованої допомоги. Ми йдемо на шляху створення опорних лікарень. Вони вже визначені, буде госпітальна рада, і ми плануємо додати ще опорні лікарні. Щоб медична допомога була доступною, а якість набагато вищою.

5. Які реформи, на Вашу думку, варто першочергово провести в галузі охорони здоров`я?

Найвищою соціальною цінністю держави є людина та її здоров`я. Уся система охорони здоров`я орієнтована на збереження, відновлення та зміцнення здоров`я людини й населення в цілому. Однозначно реформа галузі охорони здоров`я потрібна. Проте та система, яка вже напрацьована і відпрацьована, має бути збережена і ні в якому разі не зруйнована. Пріоритетом для галузі охорони здоров`я має бути надання медичної допомоги, а не соціальної. Ми бачимо перші впевнені кроки у менеджменті закладів охорони здоров`я. А саме: той заклад, який має успішного керівника, грамотного менеджера, – прогресує.

6. Як вважаєте, чи принесуть ці вибори кардинальні зміни в наше суспільне життя?

Сьогодні говорити про якісь кардинальні зміни важко. Я ще раз хотів би наголосити, що ми мусимо ініціювати зміни в кожному регіоні та місті, щоб людям жилося легше і краще. Такі зміни можуть бути різними… Але сьогодні треба робити максимум можливого для кожної територіальної громади. Все, що робиться на користь людей, є позитивними змінами.

Пресслужба політичної партії «Наш край»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори політика кандидат "Наш край" Микола Суслик  
Матеріали по темі