Політика

​Чесність і відкритість місцевої влади починається з публічних дебатів між кандидатами, - Людмила Зубко про дебати з Сергієм Сухомлином

19 October 2020, 16:40

Кандидатка у міські голови Житомира від партії "Європейська Солідарність" Людмила Зубко, яка тиждень тому викликала мера міста Сергія Сухомлина на дебати у прямому ефірі, ще раз нагадала йому, чому не варто уникати такої розмови. Свою позицію вона виклала у блозі на Lb.ua.

"Житомиряни вимагають цієї відвертої дискусії про своє майбутнє. Хочуть почути і остаточно визначитись із вибором! Вважаю, якщо ти позиціонуєшся як управлінець та політик європейського ґатунку, якщо прагнеш до демократичних європейських стандартів, то ти зобов’язаний дати виборцям такий інструмент визначення", - наголосила Зубко.

Кандидатка на посаду міського голови переконана, що неучасть в дебатах "віддає чимось радянсько-номенклатурним". А небажання йти на дебати й відмовчування – це або приховування правди, або страх втратити рейтинг під час відкритої розмови.

"Тому я викликала на дебати мого головного опонента, діючого міського голову Житомира Сергія Сухомлина, і запропонувала дебатувати у прямому ефірі нашого місцевого телеканалу СК1 23 жовтня.Я запропонувала чесну дискусію про стратегію міста на наступні п’ять років, про те, як зробити Житомир успішним містом для людей, про пріоритети, про відповідальність новообраної влади. І в мене є стратегія для Житомира – Маніфест успішного міста для людей, із зрозумілими чіткими правилами. Ось про що потрібно говорити! А не просто вихвалятись вже збудованими у місті об’єктами, які до речі, стали можливі лише завдяки фінансовій децентралізації та командній роботі трьох гілок влади - президента, уряду і парламенту", - написала Людмила Зубко.

Вона пояснила, що де-юре дебати – не обов'язковий атрибут виборів, але де-факто вони давно стали невід'ємною частиною голосувань у більшості країн світу. При цьому Зубко повідомила, що маючи підтримку фракції "Європейської Солідарності" у Верховній Раді, підготує законопроєкт про внесення змін до Виборчого кодексу про обов’язковість проведення передвиборчих дебатів на місцевому рівні.

"Людям не вистачає чесності і відкритості від влади і політиків! Житомирянам не вистачає чесності і відкритості! Впевнена, шлях чесності і відкритості п’яти наступних років роботи місцевої влади починається саме з публічних дебатів між кандидатами! Тож ще раз. Чекаю Сергія Сухомлина 23 жовтня на телеканал СК1", - резюмувала Зубко.

Раніше Людмила Зубко повідомила, що після перемовин з можливими модераторам дебатів, погодилась модерувати дискусію відома тележурналістка 5 каналу, яка добре знає проблематику Житомира Лариса Губіна.

Пресслужба Людмили Зубко

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Людмила Зубко вибори дебати Сухомлин  
Матеріали по темі