Новини компаній

Лазери у косметології

20 October 2020, 12:19

У повсякденному житті сучасних людей оточують прилади надзвичайної функціональності. Їх називають лазерами. Вони продукують потік світла великої концентрації і використовуються у космонавтиці, нових системах озброєння, виробництві для різання, зварювання, обробки поверхонь, маркування, гравіювання. Стали незамінними вони у медицині, косметології.

Винахід лазера можна по праву вважати одним з найбільш значущих відкриттів 20 століття. Ще у 1917 році Альберт Ейнштейн, написавши роботу про нове явище в фізиці — вимушене випромінювання, заклав основи квантово-механічного принципу дії лазера і передбачив великі перспективи щодо його застосування. Але самий перший лазер створив у 1960 році фізик із Каліфорнії Теодор Майман. Наразі лазери розвиваються дуже швидко, з’являються нові їх види, але в основі дії кожного із них лежить принцип генерації потужної світлової хвилі.

Монохроматичне випромінювання лазера можна отримати з будь-якою довжиною хвилі і подаватися на об’єкт вона може безперервно і в формі коротких імпульсів. Саме цю особливість було використано у косметології, наприклад діодний лазер від Medicalaser створює точковий ефект роботи. Цим самим полегшує роботу косметолога, адже випромінюванням тільки в потрібну точку тіла не впливає на навколишні тканини.

Застосування лазерного обладнання в індустрії краси

Зараз лазер в косметології використовують для багатьох цілей:

  • лазерний нанопілінг;
  • видалення судинних зірочок, папілом, бородавок;
  • глибоке шліфування епідермісу;
  • ліфтинг-процедури;
  • терапія рубців, акне, шрамів, порушення пігментації.

Лазерним апаратом можна обробляти інтимні зони, повіки і очистити пори обличчя. Як коментує фахівець з інвазивних методик, лікар-дерматовенеролог, косметолог, терапевт, доктор медичних наук Міжнародної академії наук Любов Хачатурян «новітні лазерні технології ефективно допомагають назавжди забути про необхідність регулярного проведення епіляції, небажані татуювання і невдалий татуаж, пігментні плями, судинні сіточки і зірочки».

Актуальна процедура видалення небажаного волосся

Мова йде про епіляцію. Видалення небажаного волосся було актуальним завжди, адже жінки будь-якої епохи намагалися мати красиве ніжне тіло, не схоже на чоловіче. Ще у Стародавньому Єгипті для боротьби з оволосінням використовували віск і глину. У 16 столітті для проведення процедури почали застосовувати бритви, але волоски відростали ще з більшою потужністю, адже волосяна цибулинка залишалася. У другій половині XX століття з’явився новий метод видалення волосяного покриву - електроепіляція. З допомогою електричного струму знищення волосяного фолікула мало більш радикальний характер. Хоча метод мав певні недоліки( біль, іноді – опіки, ймовірне утворення рубців), але довгий час користувався популярністю. Коли широке поширення отримали лазерні технології, ситуація змінилася докорінно.

Лазер видаляє небажані волоски на обличчі і других зонах з допомогою впливу електромагнітного випромінювання на біологічну тканину, не завдаючи шкоди організму. Основною перевагою методу лазерної епіляції є можливість остаточного видалення небажаного волосся, в залежності від їх типу та місця розташування. Клінічні випробування показали, що для даного режиму епіляції колір шкіри пацієнта і співвідношення кольору шкіри і волосся не має принципового значення. До переваг даного методу можна віднести і той факт, що лікар має можливість контролювати якість проведення епіляції. Після ретельної обробки ділянки шкіри пацієнт майже не відчуває на собі вплив лазерного випромінювання (відчувається тільки невелике тепло).

Для досягнення необхідного ефекту лазерну епіляцію проводять від одного до трьох разів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі