Влада

В селі Житомирської області урочисто відкрили амбулаторію: з короваєм, кульками, піснями та перерізанням стрічки

21 October 2020, 10:54

20 жовтня під час робочої поїздки до Ємільчинського району голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом у с.Підлуби.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«Будівництво амбулаторії, розпочате ще у 2018 році, завершено в рамках реалізації у 2020 році Національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Проєктом було передбачено будівництво одноповерхової будівлі загальною площею 320,0 м кв. Житлова зона (житлові кімнати, кухня їдальня, гардеробна, санвузли, душові). Зона для надання первинної медичної допомоги (кабінети лікарів, процедурна, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратура). За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, загальна кошторисна вартість амбулаторії складає 8949,665 тис. грн, із них 8037,353 тис. грн – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, та 912,312 тис. грн – співфінансування з місцевого бюджету», - йдеться у повідомленні.

Залишок коштів станом на 1 січня 2020 року склав 4535,796 тис. грн, із них 3623,484 тис. грн – кошти субвенції та 912,312 тис. грн – співфінансування з місцевого бюджету.

«Касові видатки у 2020 році станом на 19 жовтня становлять 1612,322 тис. грн субвенції. Кошти місцевого співфінансування виділені в повному обсязі та будуть терміново освоєні разом із невикористаними коштами Субвенції. У зв’язку з технічною помилкою при розробленні проєкту будівництва в частині місцезнаходження (адреси) об’єкту замовником було отримано нові містобудівні умови та обмеження і технічні умови для виправлення помилки шляхом коригування проєктної документації. У зв’язку з цим та отриманням нової експертизи було скореговано загальну кошторисну вартість будівництва (зменшено на 173,450 тис. грн). На Мінрегіон було подано відповідне клопотання щодо внесення змін до наказу, вже отримано погодження», - інформує ОДА.

Зазначається, що у зв’язку зі зміною технічних умов та коригуванням загальної кошторисної вартості 15 липня 2020 року було оголошено нові тендерні торги, які завершились 14 серпня. З ТОВ «Артхаус» укладено новий договір підряду. Наразі усі будівельні роботи по об’єкту завершені, включаючи внутрішнє та зовнішнє опорядження, облаштування інженерних мереж та благоустрій території. Амбулаторію оснащено меблями та медичним обладнанням.

На фото видно що разом з головою ОДА Віталієм Бунечком на відкритті нової амбулаторії присутній голова обласної ради Володимир Ширма, який балотується до обласної ради від партії «Пропозиція» і зараз офіційно знаходиться у відпустці.

Нагадаємо, на брифінгу нового голови ОДА Віталія Бунечка 16 жовтня 2019 говорили, що в області ще не побудовано жодної обіцяної амбулаторії, а з державного та місцевого бюджетів вже витрачено на їх будівництво 107 млн грн. Після цього прокуратура області повідомила про розслідування фактів заволодіння бюджетними коштами на зазначених об’єктах.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 року ОДА анонсувала початок будівництва в Житомирській області 22 нових амбулаторій з проживанням для 1-2 лікарів рамках програми президента Петра Порошенка «Сільська медицина». В листопаді повідомляли, що вже почали будівництво трьох амбулаторій. На початку березня 2019 року ОДА інформувала, що вже майже завершили зведення стін на 18 об’єктах. запроєктована вартість будівництва однієї амбулаторії становила 7,2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амбулаторія ОДА Ємільчинський район  
Матеріали по темі