Події

Контррозвідка СБУ блокувала канал незаконної міграції іноземців, одного з фігурантів справи затримали в центрі Житомира

21 October 2020, 17:43

Контррозвідники Служби безпеки України викрили і блокували протиправну діяльність групи осіб, які налагодили канал незаконної міграції іноземців та їх протиправної легалізації на території нашої держави з використанням підроблених документів.

Про це 21 жовтня повідомила пресгрупа управління СБУ в Житомирській області.

«Встановлено, що зловмисники створили низку фіктивних суб’єктів господарювання на території Житомирської області, які не здійснювали жодної господарської діяльності. Вони використовували виключно як прикриття для незаконного в’їзду та легалізації в Україні вихідців з однієї з країн Близького Сходу. Загальна вартість надання незаконних «послуг» організаторів коливалася від 3 до 20 тисяч доларів США залежно від комплекту підроблених документів», - йдеться у повідомленні.

21 жовтня контррозвідка СБУ затримала у Житомирі одного з учасників злочинної групи під час отримання грошової винагороди за організацію незаконного переправлення в Україну одного з клієнтів. За результатами проведення обшуків, правоохоронці вилучили велику кількість доказів протиправної діяльності.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Заходи із викриття злочинної діяльності проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.

На фото видно, що затримання відбувалося на майдані Перемоги, біля готелю «Житомир».

Як повідомляв Житомир.info, восени 2019 року впродовж місячника під назвою «Мігрант» у Житомирській області виявили 132 нелегальних мігрантів та прийняли рішення про їх примусове повернення до країн походження всіх, крім одного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ міграція затримання  
Матеріали по темі