Політика

​Нові тролейбуси, автобуси та електробуси — це Житомир завтра

21 October 2020, 18:38

Що таке комфорт та як його досягти? Кожен вкладає в це поняття свою суть.

А от міський комфорт — те, чого за рік не здобудеш. Це поступовий та цілеспрямований процес. Але реальний, для тих, хто знає місто та його проблеми. Про це розповів кандидат на посаду житомирського міського голови Сергій Сухомлин під час презентації передвиборчої програми «ЖИТОМИР. ЗАВТРА».

Саме тому в програмі Сергія Сухомлина окремий пункт таку назву і має – «ПРО комфорт».

За ці 5 років міська влада вже працювала над цим. До прикладу — ремонт доріг і тротуарів. Адже коли ти йдеш або їдеш по дорозі з рівним асфальтом — безперечно, відчуваєш зручність. Асфальтування — мало не безперервний процес: ремонти основних вулиць будуть завершені, а також продовжаться на інших магістралях.

«Їхати гарною дорогою, але незручним транспортом — це не зовсім про комфорт. Саме тому вже закуплені та потроху надходять до Житомира 50 новеньких тролейбусів. Кожен вже міг відчути їхні переваги, на вулицях їх стає все більше. Перед цим були закуплені комунальні автобуси, а в планах на наступні роки ще й придбання електробусів. Наша мета — максимально необхідна кількість зручного комунального транспорту. Важливим для досягнення комфорту є доступність. Вже збудовано тролейбусні лінії в мікрорайон Малікова та на Промислову. На черзі — тролейбус на Мальованку та в село Глибочиця», — розповів Сергій Сухомлин.

Міський голова згадав й про мости, які потребують капітального ремонту. Зокрема, Київський міст, яким проходить велика кількість транспорту зі столиці та в столицю. Тому надалі передбачена реконструкція та розширення цього мосту.

Разом з тим, він зауважив, що паркування у Житомирі стає дедалі важчим, тож постає питання облаштування паркувальних майданчиків. Це те, що полегшить життя кожного водія, який в пошуках безпечного паркомісця кружляє вулицями або займає місця у дворах багатоповерхівок.

Також кандидат на посаду міського голови запевняє, що платіжки за тепло не будуть приходити щоразу з вищими тарифами.

«Ми стримаємо їх зростання, адже вже будується ТЕЦ, на черзі — зведення ще однієї. Це дасть змогу працювати на альтернативних джерелах палива, отже, зекономить кошти кожного. Модернізація тепломереж вже триває. І це також стримає ріст цін в платіжках, адже зменшаться втрати тепла! Підтримка енергоефективності та ОСББ продовжуватиметься. Тепломодернізований дім — ще більша економія для кожного мешканця. А ще це естетичний вигляд будинку», — запевнив Сергій Сухомлин.

Комфорт залежить і від того, що безпосередньо в домі. У багатьох будинках міста ще є ліфти. В планах команди «Пропозиції» — програма з капітального ремонту ліфтів та комплексної їх диспетчеризації.

«Зміни — це довготривалий процес, особливо якщо вони якісні. Ми вже багато що зробили, і зупинятись точно не слід. Ваш вибір — комфортний Житомир завтра. Давайте продовжимо вже почате за 5 років та доведемо до кінця мету «Комфортне та зручне місто!», — закликав Сергій Сухомлин.

Пресслужба політичної партії «Пропозиція»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори політика "Пропозиція" кандидат Сухомлин  
Матеріали по темі