Фоторепортаж

Від провулку Тихого до проспекту Незалежності: фотопрогулянка однією з найдовших вулиць Житомира

22 October 2020, 15:43

Вулиця Івана Мазепи – одна з найдовших у Житомирі. Її протяжність більше 3 км, і проходить вона одразу через два райони міста – Корольовський та Богунський.

Починається вулиця від провулку Тихого і, перетинаючись з вулицями Гагаріна, Довженка, Корольова, Шевченка, Героїв Крут, Бориса Тена, Гоголівською, Київською, Михайла Грушевського, Монтанською, Олени Пчілки, Домбровського, Академіка Дашкевича, провулками Тихим, 2-м Госпітальним, Східним, Новим, Панаса Саксаганського, Виноградним, Карпенка-Карого, Бджолиним, Івана Садовського, Деревообробним, Попова, Косачів, Михайла Старицького, проїздами Володимира Плотницького, Зенітним та закінчується перетином з проспектом Незалежності.

Почала забудовуватися наприкінці 19-початку 20 сторіччя і мала тоді назву Міщанська, адже тут в основному жили представники середнього прошарку міського населення — міщани.

Потім вулиця недовго носила назву вулиця Винниченка, а у 1928 році була названа вулицею Мануїльского. Назву на честь українського державного, громадського, релігійного та військового діяча, мецената, Гетьмана Війська Запорозького Івана Мазепи отримала у 2016 році.

Зараз тут і приватний сектор, і багатоповерхові будинки. Тут, зокрема, розташований міський колегіум.

На вулиці не надто жвавий трафік пішоходів, проте дуже насичений автомобільний потік – вулиця є міською магістральною в напрямку Вінниці.

Фото з Вільського шляху – найдовшої у Житомирі вулиці – дивіться у репортажі від 19 вересня 2019 року

Фоторепортаж з вулиці Лесі Українки, відзнятий 25 лютого 2019 року, у день 148-річчя з дня народження відомої письменниці, дивіться тут

Фотокускурсію житомирською вулицею Івана Франка, відзняту 27 серпня 2018 року, до 162 річниці з дня народження Великого Каменяра, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вул.Мазепи вулиця фотопрогулянка фотоекскурсія  
Матеріали по темі