Суспільство

Понад 500 діток з Житомирської області отримали послуги медико-соціальної реабілітації від Міжнародного благодійного фонду

23 October 2020, 17:15

З початку 2020 року команда Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» надала безкоштовні послуги медико-соціальної реабілітації 528 дітям з інвалідністю та членам їхніх родин. Це 10 501 послуга. Йдеться про допомогу дітям і родинам, що проживають у Житомирській області. А 279 жінок завдяки підтримці фонду зберегли вагітність.

Про це 23 жовтня Житомир.info повідомила менеджер по зв’язках із громадськістю МБФ «Місія в Україну» у Житомирській області Тетяна Грасюк.

«Завдяки програмам реабілітації 135 дітей з інвалідністю пройшли курси соціальної реабілітації, а 224 дитини отримали послуги комплексної реабілітації. Більше половини – це діти із районів Житомирської області (решта з Житомира, – ред.). Незважаючи на карантин, всі послуги Фонду надаються у повному обсязі з суворим дотриманням вимог безпеки під час пандемії», – йдеться у повідомленні.

Програми реабілітації дають можливість дітям з інвалідністю не лише навчитися сидіти, повзати, ходити, але й долати страхи, спілкуватися альтернативними засобами спілкування (картинки, комунікатори), а також адаптуватися до групових занять з тим, щоби займатися у загальноосвітніх садочках та школах. На сьогодні 5 дітей отримали змогу приєднатися до навчальних колективів.

У МБФ «Місія в Україну» зазначають: потреба у комплексній медико-соціальній реабілітації в м. Житомирі та області є залишається великою. До 100 дітей чекають зарахування на курси реабілітації Фонду цього року. На послуги спеціалістів з поведінкової терапії, альтернативного спілкування та ерготерапії наразі черга на рік вперед.

Програмою видачі безкоштовних ліків «Життя без болю» скористалося 474 пацієнта амбулаторії Фонду, які здійснили 1073 звернення про допомогу у якості медикаментів.

Команда допомоги жінкам з небажаною вагітністю провела 1491 консультацію, це майже у три рази більше, ніж за той же період 2019 року (590 консультацій).

Також у порівнянні з минулим роком на 57 зросла кількість жінок, які вирішили зберегти вагітність, що становить 279 осіб.

У якості щомісячної допомоги 725 найбільш соціально незахищеним родинам видано 2242 продуктових набори. 218 благонабувачів фонду отримали 244 пакети гуманітарного одягу та одягу б/у за програмою «Гуманітарочка».

Як повідомляв Житомир.info, за 2018 рік завдяки програмам підтримки жінок Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» у Житомирській області побачили світ 207 малюків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місія в Україну фонд дитина новонароджений благодійність  
Матеріали по темі