Місто

В житомирській ДВК у дитсадку на Корбутівці пояснили причину черг та запевнили, що всі бажаючі проголосують

25 October 2020, 19:40

Після 17:00 у Житомирі перед входом до однієї з виборчих дільниць на Корбутівці сформувались черги з кількох десятків виборців, які чекають на можливість здійснити своє волевиявлення.

Про це Житомир.info розповіли читачі та надіслали фото з дільниці на вулиці Старочуднівській, 4.


Кілька десятків людей стоять біля входу в на дільницю 181376, яка знаходиться в приміщенні дитсадка №6. Голова ДВК пояснює: скупчення людей пов’язане з тим, що на дільницю одночасно пускають всього декілька людей і кабінок для голосування лише дві.

«На даний момент явка дуже маленька. На дільниці, яка має трошки більше 2 тисяч виборців на даний момент у нас явка склала трохи більше 300 людей (15%). Це пов'язано з тим, що в певний час нам не поставили кабінки, вони були відсутні на момент відкриття. І ми були змушені ставити ці кабіни власноруч з того, що було під руками, тому така проблема. Дільниця дуже велика і мало б бути мінімум 4-5 кабінок, а маємо лише 2. Черги пов'язані з тим, в першу чергу, що діють карантинні умови. Ми можемо в приміщення впускати не більше 5 осіб. І скажу чесно, проблема ще й в цих двох кабінках. Я вважаю, що всі, хто бажає – проголосують: перед закриттям всі будуть допущені в коридори. Розумію, що в такому випадку карантинні норми будуть скасовані, бо ніхто не буде дотримуватись дистанції, але всі проголосують», - розповідає голова ДВК Вікторія Артюхова.


Нагадаємо, на дільниці 181416 у фоє Житомирської гуманітарної гімназії № 23 на вул. Лятошинського явка виборців на 13:00 становила 18%, а на дільниці 181351 в приміщенні КП «Житомиртеплокомуненерго», де теж робили кабінки самотужки в день голосування, станом на 15:00 проголосувало 25% виборців.

Як повідомляв Житомир.info, на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року станом на 16:00 у Житомирі проголосували трохи більше ніж 20% виборців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори явка гоосування дільниця Корбутівка  
Матеріали по темі