Фоторепортаж

Зіпсовані бюлетені на виборчій дільниці у Житомирі: позначки за кілька партій чи кандидатів, помальовані та пусті

26 October 2020, 00:21

У Житомирі на виборчій дільниці 181354, звідки Житомир.info вів пряму трансляцію підрахунку голосів, кілька десятків бюлетенів визнали недійсними.

Крім пустих бюлетенів, які визнавали недійсними, були також помальовані, з відмітками за кількох кандидатів в мери, де позначка була за одну партію й за кандидата від іншої, або ж був лише номер кандидата, а за партію – ні.

Зазначимо, що житомиряни на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року отримали чотири бюлетені для голосування: за міського голову, за депутатів міської та обласної рад і за депутатів Житомирської районної ради

10 жовтня ЦВК роз’яснила порядок заповнення виборчого бюлетеня з виборів депутатів обласних, районних, міських, сільських, селищних рад та навела приклади бюлетенів, які будуть визнані недійсними.

Нагадаємо, за даними ЦВК, у Житомирській області явка на місцевих виборах 2020 склала 37,47%. У Житомирі активність виборців не дотягнула до 30%. Тоді як на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року в Житомирі проголосували 38,3% виборців, в області – 48%.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 23.00 25 жовтня 2020 року поліція Житомирської області розпочала 6 кримінальних проваджень за результатами порушення виборчого законодавства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори бюлетень голосування дільниця  
Матеріали по темі