Здоров'я

В одному з районів Житомирської області хворих на COVID-19 і пацієнтів з підозрою вдвічі більше, ніж ліжок у лікарні

26 October 2020, 12:52

У Житомирській області зростають темпи захворюваності на коронавірус. Рівень перевищує середньоукраїнський показник: на кожні 100 тисяч населення фіксують 338 хворих. У лікарнях, призначених для пацієнтів з COVID-19, завантажені 78% ліжок.

Про це 26 жовтня на щотижневому онлайн-брифінгу повідомила заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«За останній тиждень захворіли на ковідну хворобу 2400 наших жителів. Захворюваність на 100 тисяч населення сьогодні вже становить 338 осіб. Середній показник по Україні – 219 осіб. Ми сьогодні вже з вами займаємо третє місце в Україні за кількістю хворих на COVID-19. Одужало за останній тиждень 1016 осіб. І, на жаль, померло 34 особи. Середня завантаженість ліжок хворими на коронавірус становить 78%», – зауважила Наталія Остапченко.


Відео з Facebook-сторінки ОДА

В.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Сергій Березовський поінформував, що на кисневій підтримці у медзакладах області перебуває 130 пацієнтів, восьмеро – на апараті штучної вентиляції легень.

Він уточнив, що найбільш перевантажена лікарня в Андрушівському районі.

«Завантаженість житомирської міської лікарні №2 становить 100%. Йдеться про хворих на COVID-19, які там лікуються, а також про осіб з підозрою на це захворювання. А найбільше завантажена Андрушівська центральна районна лікарня. Там удвічі більше хворих на COVID-19 і пацієнтів з підозрою, ніж ліжок, які виділені для лікування цієї хвороби», – повідав Сергій Березовський.

Наталія Остапченко розповіла про рекомендацію стосовно того, аби житомирську лікарню №2 повністю віддати під лікування хворих на COVID-19.

«Дійсно, ліжкового фонду вже не вистачає, і справа тут не тільки у ліжковому фонді. Потрібно його збільшувати, але необхідно підвести кисень до цих ліжок, чим ми зараз і займаємось. На сьогоднішній день ми отримали і перерахували вже на районні лікарні першої і другої хвилі 18 млн 400 тис. грн для того, щоб вони мали ресурс для забезпечення киснем своїх лікарень, а також могли підвести кисень на додаткові ліжка там, де це необхідно. Минулого тижня було підписане розпорядження про те, що ми рекомендуємо місту Житомиру перевести лікарню №2 імені Павлусенка повністю під лікування хворих на COVID-19, а також Станишівську районну лікарню ми пропонували перевести повністю на лікування ковідних хворих», – зазначила Наталія Остапченко.

Нагадаємо, станом на 9:00 год. 26 жовтня у Житомирській області лабораторно підтверджено 12532 випадків коронавірусної хвороби. Зокрема, за минулу добу, 25 жовтня, COVID-19 виявили у 345 жителів області. Також упродовж доби зафіксували ще 7 летальних випадків. Зафіксовані вони в Житомирі, Коростені, Новограді-Волинському, а також в Чуднівському, Малинському і Новоград-Волинському районах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Остапченко Березовський  
Матеріали по темі