Місто

У Житомирі на конкурсі визначатимуть виконавців послуг з вивезення побутових відходів, один з учасників виставив техніку на майдані

27 October 2020, 11:25

Зранку на майдані Корольова розмістили шість одиниць сміттєзбиральної техніки.

За словами заступника міського голови Сергія Кондратюка, саме сьогодні розпочався конкурс між п'ятьма компаніями, які претендують на вивезення сміття у місті.

«Сьогодні 27 жовтня управління житлового господарства розпочало конкурс на визначення перевізника у Житомирі. Як ви знаєте, у Житомирі щорічно збирається 700 тисяч кубометрів сміття, у місті 562 сміттєзбірних майданчиків, 2 450 контейнерного парку, тому таке місто, як Житомир, все-таки потребує нової техніки та іншого підходу до перевезення сміття. Тому сьогодні, враховуючи наявність конкурсу, один з перевізників, який вийшов на конкурс, а їх на конкурсі п'ятеро, пропонує техніку, яку ми бачимо» - говорить Сергій Кондратюк.


Техніка, яку представив один з перевізників, є сучасною, а її габарити дозволяють заїжджати у двори, не пошкоджуючи дорожнього покриття, крім того, компанія планує закупити та встановити нові контейнери.

«Це контейнери 15 кубів, техніка дозволяє розвертатися і заїжджати у наші двори, бо наші двори ніколи не були прилаштовані для заїзду сміттєзбірних майданчиків. Якщо ми запустимо техніку 40-60 метрах кубічних, вона буде вбивати наші дороги, двори. Дана техніка - це симбіоз між великим та малим парком, в такому випадку, з моєї точки зору, вона найбільше підходить для міста Житомира. Там, де перевізник сміття виграє на своєму лоті, там він поставить свої контейнери», - каже Сергій Кондратюк.

В коментарі Житомир.info заступник мера уточнив, що на конкурс виставили 12 лотів, серед п’яти учасників конкурсу троє житомирських – комунальне КАТП-0628, приватні ЖЕКи №4 (керівник Володимир Тичина) та №8 (керівник Світлана Півоварова), київська фірма (яка виставила техніку на майдані – ред.) та компанія з Новограда-Волинського.

Результати конкурсу будуть відомі до кінця тижня.

Нагадаємо, у серпні 2019 року для вирішення проблеми зі сміттям влада Житомира мала намір купити в лізинг техніку та понад 10 тисяч контейнерів.

Як повідомляв, Житомир.info, 10 лютого 2020 року житомирське КАТП-0628 оголосило тендер на закупівлю 220 контейнерів для сміття за 1 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміттєзбиральна техніка сміття конкурс  
Матеріали по темі