Суспільство

​На колишньому хуторі в Житомирській області чоловік знайшов гільзу італійського снаряду з листівками та газетою УПА

28 October 2020, 10:15

У Радомишльському районі Житомирської області на колишньому хуторі знайшли снарядну гільзу, всередині якої виявили газету та листівки УПА.

Про це повідомляють на сайті Укрінформ.

«Знахідку виявили на території колишнього хутора Соболів, де після війни діяв потужний осередок ОУН. Це у лісі неподалік урочища «Криниченька». Житель Радомишля, так званий «чорний» археолог, знайшов гільзу італійського снаряду, закриту дерев’яною пробкою. Він її відкрив, а там були газета «Зов крови» за 1947 рік, листівка «Українська молодь!» і буклетик «За що бореться Українська повстанча армія (УПА)?», - зазначив в.о. директора Радомишльського народного краєзнавчого музею, керівник історико-культурного простору «Повстанський хутір» Сергій Галицький.

За його словами, чоловік, який натрапив на артефакти, не хоче віддавати їх до музею, бо сподівається на цьому заробити.

«Для нас знахідка цінна ще й тим, бо це є черговим прямим свідченням, що повстанський рух був поширеним на Радомишльщині», - додав Галицький.

Як повідомляв, Житомир.info, наприкінці вересня у селищі Житомирської області знайшли унікальний скарб: 32 срібні монети часів Київської Русі, яким понад тисяча років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гільза газета листівка УПА Радомишльський район  
Матеріали по темі