Здоров'я

Для Житомирської області за кошти НСЗУ, виділені на боротьбу з коронавірусом, купили ще 10 «швидких» за 19,6 млн грн

29 October 2020, 15:03

КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради без тендера купив 10 спецавтомобілів «швидкої допомоги». Не використання системи електронних торгів пояснюють тим, що закупівля спрямована на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби.

На ресурсі ProZorro 29 жовтня оприлюднений звіт про укладений договір з ТОВ «Автоспецпром» вартістю 19 млн 600 тис. грн, тобто одна «швидка» коштує 1 млн 960 тис. грн.

За умовами договору, спеціалізовані санітарні автомобілі екстреної медичної допомоги типу В з обладнанням замовник має поставити до 25 грудня 2020 року.

У тендерній документації зазначено, що закупівля спецавтомобілів здійснюється за кошти Національної служби здоров’я України, виділені на заходи з запобігання пандемії COVID-19.

Автомобілі швидкої допомоги типу В - це автомобілі, які оснащені медичним обладнанням: в машинах є засоби транспортування, засоби для моніторингу життєво важливих параметрів та для реанімаційних заходів, прилади для інфузії, медичний одяг та інше.

ТОВ «Автоспецпром» зареєстроване в Київській області, селі Петропавлівській Борщагівці, по вулиці Оксамитова, 9. Спеціалізується фірма на виробництві автотранспортних засобів, статутний капітал - 25 тис. грн. Бенефіціарними власниками фірми є Фісталь Герман Емілевич та Фісталь Володимир Емілійович.

За інформацією сайту «Наші гроші», цьогоріч Фісталі монополізували ринок «швидких»: з січня по жовтень 2020 року ТОВ «Автоспецпром» отримало всі 14 замовлень по Україні на поставки «швидких» типу В на суму 190,16 млн грн. Компанія «Автоспецпром» входить до пулу компаній братів Фісталів, чий батько відомий донецький професор Еміль Фісталь пов’язаний дружніми стосунками з уже колишньою головою комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяною Бахтєєвою (відома як представник Партії регіонів, а у межах минулого скликання була головою підкомітету з питань медичного страхування цього комітету, представляла «Опозиційний блок»).

Нагадаємо, 5 жовтня 2020 року Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф підписав договір з ТОВ «Автоспецпром» на закупівлю 10 «швидких» за 19,6 млн грн. 21 жовтня у Житомирі презентували першу партію автомобілів, закуплених для Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 29 жовтня 2020 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 13518 випадків коронавірусної хвороби. За минулу добу, 28 жовтня, вірус COVID-19 виявили у 364 жителів області та зареєстрували рекордну кількість летальних випадків – 13.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: швидка НСЗУ закупівля  
Матеріали по темі