Місто

У Житомирі очікують поставки вакцини від грипу, в комунальних аптеках вона коштуватиме близько 350 грн

30 October 2020, 12:14

У Житомирі очікують поставки вакцини від грипу. До аптек має надійти на початку листопада, коштуватиме близько 350 грн.

Про це 30 жовтня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Сезон грипу зазвичай починається у жовтні і досягає піку з грудня по лютий. Особливістю епідсезону 2020-2021 рр. є циркуляція відразу двох вірусів– грипу та коронавірусу. Вакцинація – найбільш ефективний метод профілактики грипу та захищає від усіх актуальних штамів грипу», – пише пресслужба.

За інформацією комунального підприємства «Фармація» Житомирської міської ради, на початку листопада очікується надходження вакцини «Ваксігрип тетра» (спліт вакцина для профілактики грипу чотирьохвалентна), виробник Санофі Пастер, Франція. Орієнтовна вартість вакцини - 348 грн. Інформацію щодо наявності, надходження вакцин можна отримати за телефоном КП «Фармація»: 47-42-38.

Вакцина відпускається за наявності рецепта лікаря.

За рахунок місцевого бюджету планується вакцинувати працівників міських комунальних закладів охорони здоров’я. Інші категорії населення можуть вакцинуватись в пунктах здійснення щеплень при амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради, придбавши вакцину за власні кошти.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж тижня з 19 по 25 жовтня 2020 року в Житомирській області на сезонний грип та ГРВІ захворіли 6964 людей, це на 16% більше, ніж за попередній тиждень. Зокрема, в Житомирі захворіло 2429 осіб, що на 20% більше, ніж за попередній тиждень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина щеплення грип ГРВІ  
Матеріали по темі